ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Каназирева: Как Пловдив стана градът с най - високите данъци
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:00 / 21.10.2015Коментари (19)4068
©
Дани Каназирева и "Съюз за Пловдив"

Безспорен факт е, че община Пловдив е рекордьор по облагане на своите граждани. Като нива подминахме редица областни градове. В последните месеци обаче лъжите на тази удобна тема стават все повече. 

1. Истината за най-високия "данък"
В Пловдив плащаме един от най-високия "данък" - налога за сметта. По тази тема се мълчи, защото хората плащат много повече пари, отколкото реално струва услугата. 

В управлението на Славчо Атанасов парите за боклука в Пловдив се увеличиха почти двойно от 15 на 30 милиона лева.

Плащаме на база данъчна оценка, което на практика е втори данък, абсурдно и незаконосъобразно.
Досега в Пловдив нито един кмет не събра смелост да повдигне тази тема, 

да излезе с ясна позиция и по този начин да защити и интереса на хората, и на фирмите. Защото в тази дейност има огромни възможности за надписване на разходите и осигуряване на огромни комисионни. 

И при бившия, и при настоящия кмет такса смет е еднакво висока, незаконосъобразна и с надписани разходи, които реално не дължим пловдивчани. 

Това е само един от примерите, но показва принципа за сформиране на всички останали данъци и такси, събирани от пловдивчани.

За намаляване на този "данък" внасяме предложение от 2009г. до сега всяка година. За другите данъци и такси също. Естествено предложения ни се блокират в Общински съвет, защото са в разрез с икономически и партийни интереси. Ако направим анализ на разходите по извършваната услуга, ще видим, че събирането на боклука е значително по-евтино, отколкото плащаме като данъкоплатци.

За останалите данъци и такси е същото.
В последните два мандата се надписват разходи по услуги, без реално да са извършени, но хората са длъжни да ги плащат. 

2. В последните два мандата данъчната оценка на имотите ни не спираше да се увеличава. Така дори и данъкът да остава непроменен като размер, реално плащаме на общината много по-висок данък сгради, без да хората да бъдат компенсирани, за да плащат по-малко. 
 
3. За данък МПС, който също беше увеличен, още преди три години "Съюз за Пловдив" единствени внесоха пълен анализ, съпоставка с данъка в София и по-високите нива в града ни, и предложение за намаляването му отново с ясни аргументи "високите нива на данъка ще доведе до пререгистрация на автомобили в съседни общини на Пловдив и спад в приходите". По това време основна грижа на бивши и настоящи кандидат кметове беше кога и какви ведомствени апартаменти ще получат в София вече като депутати. 

В годините милионите продължават да изтичат, а пенсионерите продължават да плащат 16 лева за карта в градския транспорт, вместо 8 лева, както е в София, за майки и хора в неравностойно положение е същото, децата ни продължават да играят на занемарени и опасни детски площадки, а там, където живеем, продължаваме да се молим за нова пейка и кошче смет, а ние шофьорите продължаваме да плащаме най-високия данък МПС. Обидно е за Пловдив.
Което и да е управление, формирано на досегашния порочен принцип в Общински съвет, който се преповтаря в последните два мандата, няма да намали реално данъците и таксите, защото чрез тях си купува властови комфорт и удобни политически приятели. 

Дани Каназирева и "Съюз за Пловдив" отново заявяваме своята позиция, която единствени от години внасяме в Общински съвет: 

Пълна ревизия как се формират, какви разходи се калкулират и намаляване, не само на описаните тук, а на всички данъци и такси, събирани от пловдивчани и то с ясни аргументи - надписват се сметките на хората, калкулират се разходи, които реално не се извършват, а хората ги плащат. 

Това е честната и реална политика.


Още по темата: общо новини по темата: 892
10.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
15.10.2019 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Чл. 67. (1) (Предишен текст на чл. 67 - ДВ, бр. 153 от 1998 г., изм. - ДВ, бр. 119 от 2002 г., в сила от 01.01.2004 г.) Размерът на таксата се определя в левове според количеството на битовите отпадъци. (2) (Предишно изр. 2 на ал. 1, т. 2 - ДВ, бр. 153 от 1998 г., изм. - ДВ, бр. 119 от 2002 г., в сила от 01.01.2004 г., доп. - ДВ, бр. 101 от 2013 г., в сила от 01.01.2016 г., изм. относно влизането в сила - ДВ, бр. 105 от 2014 г., в сила от 01.01.2015 г.) Когато не може да се установи количеството на битовите отпадъци по ал. 1, размерът на таксата се определя в левове на ползвател или пропорционално върху основа, определена от общинския съвет, която не може да бъде данъчната оценка на недвижимите имоти, тяхната балансова стойност или пазарната им цена.
+4
 
 
Тя гиспижата не живеее в Пловдив язък че е общински съветник. То тя сигорно живее на друга планета щом не вижда как добре се развива Пловдив
+5
 
 
Ако си честна и реална , защо лъжеш хората.....
+6
 
 
Офф бе Здравкеееее и ти почна като ония галфон Лафчу да мелиш едно и също. Писна ми от теб вече!
+5
 
 
Дани, Пловдив се развива... това е видно за всички... Наскоро украинска ИТ фирма избра Пловдив за да се установи тук (след като са избирали в цяла източна Европа), апартамента до мен (където живея) го купи софиянец под предлог, че Пловдив е много по-добър град за живеене от столицата, а една от най-близките ми състудентки, направи обратния миграционен поток от София към Пловдив (преди около месец).... това са все неща които ме карат да си мисля, че Пловдив се развива... няма да слагам фактите като брой издадени строителни разрешения, увеличения туристопоток, скока на заетоста и заплатите, защото ще кажете че е стъкмистика.... ТА... той се развива, благодарение на разходваните в него пари, респективно събраните от гражданите такси.... АЗ ИСКАМ ПО ВИСОКИ ДАНЪЦИ, НО РАЗВИВАЩ СЕ ГРАД!!!!
-3
 
 
Йорданкеееее,4 години кой гласуваше барабар с гроб,в общинския съвет,МА !?!?!?!??! Ходи сервирай манджи в някой стол
+8
 
 
Абе не мога да разбера, защо седмица преди изборите ги задавате тия въпроси? До сега къде бяхте мишки ?
+5
 
 
Папагалка Каназирева,като са ги гласували новите данъци в общинския ТИ къде паркираше?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Удвояват околовръстното на Пловдив
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
ВК Марица, сезон 2023/2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: