ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (5) | Вчера (26)
Ботев с тежка загуба от Левски в първия 1/8-финал за Купата при набор 2002
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:14 / 16.10.2015Коментари (0)1763
© botevplovdiv.bg
Отборът на Ботев допусна тежка загуба с 0:3 от Левски в първия 1/8-финал от турнира за Купата на БФС при набор 2002. Срещата се проведе на изкуствения терен на стадион "Георги Аспарухов" в София и бе наблюдавана от около 50 зрители.

"Канарчетата" играха около 30 минути с човек по-малко, след като в началото на втората част директен червен картон получи вратарят Христо Маджуров. В последния момент контузия получи титулярният защитник в състава на "канарчетата" Станислав Работов и отпадна от състава, а капитанът на тима - Иво Казаков, взе участие в срещата въпреки лошото си здравословно състояние и едва една тренировка с отбора през седмицата.

Двата тима изиграха равностойно първо полувреме, в което имаше редица положения пред двете врати. В 8-ата минута футболист в синьо остана очи в очи с Христо Маджуров и се пробва да пусне топката покрай него, но след рикошет кълбото премина на сантиметри от страничната греда. В 14-ата минута "жълто-черните" стигнаха последователно до три ъглови удара, като най-опасен бе първият, когато Петър Петров засече с глава, но стражът със сетни усилия изби.

В 20-ата минута Даниел Иванов и Слави Шопов направиха добра комбинация пред наказателното поле на столичани и Шопов шутира, но ударът бе слаб и право във вратаря, който улови без проблем. В 28-ата минута домакините откриха резултата, след като играч на "сините" проби отдясно и пусна успореден на голлинията пас, а непокрит футболист на Левски от няколко метра вкара на празна врата за 1:0. В 31-ата минута Томислав Георгиев шутира от 20 метра, но топката премина над напречната греда. В 35-ата минута "жълто-черните" изпуснаха отлична възможност да изравнят, след като Петър Итов проби по десния фланг и центрира към точката на дузпата, където Даниел Иванов засече от движение, а топката премина над напречната греда.

Втората част стартира по лош начин за ботевистите и в 45-ата минута Христо Маджуров получи директен червен картон. "Сините" пуснаха топката зад гърба на "жълто-черната" отбрана, футболист на домакините остана очи в очи с вратаря и стреля, топката се удари в ръката на стража и въпреки, че ударът бе от непосредствена близост главната съдийка Христина Гутева не се поколеба и показа червен картон на Маджуров. Под рамката на вратата застана Мартин Панев, който обаче още преди срещата имаше сериозна травма и само секунди след включването си ясно показа, че не се чувства добре, но въпреки това наставникът Марчо Дафчев нямаше други варианти и стражът остана в игра.

След като останаха в числено намален състав "канарчетата" не се затвориха в собствената си половина, а продължиха да търсят изравняването на резултата и два пъти бяха близо до това. Първо в 51-ата минута Слави Шопов изпълни ъглов удар, топката бе избита и отново попадна в нападателя, който центрира втори път и Георги Маджаров засече с глава, а топката премина на сантиметри над напречната греда.

В 55-ата минута гредата спаси "сините", след като Маджаров шутира от 20 метра, вратарят не помръдна от вратата си, но топката кацна на напречния стълб. Последваха нови равностойни минути и нелогично на фона на показаното домакините стигнаха до два бързи гола. Първо в 65-ата минута столичани пуснаха топката зад гърба на "жълто-черната" защита, Ангел Табаков не прецени добре ситуацията и изпусна футболист на Левски сам срещу Панев, а нападателят пусна топката покрай вратаря за 2:0. 4 минути по-късно играч на столичани отправи слаб удар от 25 метра, топката топна няколко пъти и се насочи право към Мартин Панев, но контузеният вратар не прецени добре ситуацията и сбърка фатално, допускайки кълбото да пресече голлинията за трети път.

Въпреки негативния резултат, "канарчетата" показаха, че не отстъпват на своя съперник и ще търсят своето на реванша. Втората среща между двата тима е на 28-ми октомври от 14:00ч. на базата на "жълто-черните" в "Коматево".

Още по темата: общо новини по темата: 21
15.02.2016
25.11.2015
25.11.2015
24.11.2015
24.11.2015
12.11.2015
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: