ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Каназирева: Общината да помага на хората срещу произвола на монополите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:15 / 13.10.2015Коментари (1)2234
©
Община Пловдив може активно да помага на пловдивчани и да развива социална политика, без да се оправдава, че това е отговорност само на държавата. Има услуги, които не струват толкова много средства, но изискват внимание и ангажираност от страна на кмета и Общинския съвет, категорична е Дани Каназирева.

Дани Каназирева и "Съюз за Пловдив" предлагат:

Разкриването на изнесени офиси в кварталите на общинска издръжка, в които пловдивчани да получават компетентни правни консултации за свои проблеми, свързани с монополни дружества и банки. Общината няма правомощия да се бори с монополите, но може да помага на хората да се защитават от техния произвол.

Дани Каназирева и "Съюз за Пловдив" определят пет области, в които хората имат нужда от помощ, за да защитят правата си:

1. Електроснабдяване - заради честата промяна в цените на тока и в различните начислявани добавки сметките на хората са сложни и неразбираеми, има разлики в периодите на отчитане в сравнение с предходни години, засечени са грешки.

2. Топлофикация - възникват конфликти във връзка със сметките за парно, но също така и с тръбите, които преминават през даден имот, с изключване и включване в топлопреносната мрежа, с таксата за потребление.

3. ВиК - първият проблем е търсенето на стари задължения по сметките за вода, по които в много от случаите е изтекла погасителната давност. Вторият често срещан казус е при наводнени мазета, шахти и приземни етажи. Третият често срещан казус е така наречената "задължителна доброволна подмяна на водомерите", която ВиК изисква от хората. 

4. Банки и частни съдебни изпълнители - банковата сфера по правило кара хората да се чувстват безпомощни. Срещата на редовия гражданин с банки и частни съдебни изпълнители често крие огромно напрежение за него. В много случаи човекът не знае какво точно подписва, начислени са му разноски трикратно по-големи от самото задължение, не знае кое имущество подлежи на принудително събиране от съдия-изпълнител и кое - не. Хората са напълно отчаяни. 

5. Етажна собственост - в тази сфера хората също имат нужда от компетентна помощ. А собствениците имат доста проблеми: шумни заведения в близост до жилищния блок, ремонт и поддръжка на общите части, мерки за сигурност, инициативи за санирането на сградите, конфликти при отглеждане на домашни любимци и много други.

Тези проблеми засягат абсолютно всички пловдивчани.

Затова екипът на "Съюз за Пловдив" предлага разкриване на офиси за правна помощ на общинска издръжка във всеки един от шестте района на Пловдив, в които пловдивчани могат да получат компетентна юридическа помощ в тези пет сфери. По този начин Община Пловдив може да подкрепи хората, като им предостави квалифицирани съвети от назначени от нея юристи.

Необходимо е: 

1. Сътрудничество с Юридическия факултет на ПУ "Паисий Хилендарски";
2. Сътрудничество с единственото по рода си в България сдружение с нестопанска цел от колеги юристи, които не само водят, но и печелят редица дела срещу монополите;
3. Прекратяване на договорите, с които община Пловдив раздаде за жълти стотинки под наем десетки общински помещения във всички райони на града на приближени сдружения и фондации, вкл. и за партийни офиси;
4. Подкрепа в Общинския съвет за финансиране на младите юристи.

Това е другият модел на управление.



Още по темата: общо новини по темата: 892
10.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
15.10.2019 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Еххх Здравкеее Здравке разбрахме , че ти знаеш всичко ти разбираш от всичко няма да откраднеш и 1 лев ама айде моля ти се млъкни вече , че на човек да му писне където и да отвори се появяваш ти и твоята невероятно голяма експертност във всичко
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: