ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Дани Каназирева: Има и друг модел за управление на Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:52 / 11.09.2015Коментари (1)3460
©
Дани Каназирева, кандидат за кмет на Пловдив и водач на листата за Общински съвет на "Съюз за Пловдив"

- Когато наближат избори всички кандидати говорят за красиви нови проекти, обещават прозрачност и почтеност в изразходването на общинските пари. Какво е различното при Вас?

- Аз и екипът ми от "Съюз за Пловдив" сме разговаряли с хиляди пловдивчани, какво искат да се промени в града ни. Получихме различни отговори - от счупените пейки пред блока до непрозрачното разпределяне на общински жилища; от неуважението към културно-историческото наследство до качеството на храната в детските градини; от непрестанните ремонти на едни и същи улици до обществените поръчки и толерирането на малко на брой фирми. Всеки от тези въпроси е най-важният за някой пловдивчанин. 

Всички тези проблеми обаче, а и много други, са резултат от едно и също - от модела на надменно управление, от модела на партийно зависимо управление, от модела на непрозрачно и неефективно харчене на парите на данъкоплатците.

- "Съюз за Пловдив" също е партия. Какво я прави по-различна от национално представените?

- Различното при "Съюз за Пловдив" е нейният регионален характер, следвали сме доказаният опит в развитите страни и наложената и работеща концепция "Европа на регионите". "Съюз за Пловдив" през годините доказа независимост от централизирано взимане на решения в партийни кабинети някъде далеч от пловдивчани. 

При действащия модел управляващите в града не се интересуват от пловдивчани, защото кариерата им не зависи от пловдивчани, а от партийните лидери в София, потребностите на Пловдив не стоят на първо място в софийските партийни офиси.

Те нямат време да забележат счупените плочки на тротоара, импровизираните сметища между блоковете или пък беззаконието в някои квартали, защото са заети с големи партийни дела в София. 

Тази зависимост си има и опашка - трябва да се толерират "наши" фирми в обществените поръчки, вместо да се търси най-високото качество; трябва да си затварят очите пред нарушенията на закона, за да не разсърдят някой коалиционен партньор. 

Затова извършват политически чистки, назначават "калинки", не санкционират незаконното строителство в гетата, не се опитват да решават проблемите, защото това би спряло кранчето към приближените фирми.

- Ако станете кмет, и Вие ли ще се оплаквате, че няма достатъчно пари за важни проекти?

- Позицията ми и тази на "Съюз за Пловдив" е, че парите на пловдивчани, които плащаме само чрез своите данъци и такси са достатъчни и могат да постигнат много повече. Само прост пример: пловдивчани чрез своя данък МПС и чрез "Синя зона" плащаме близо 72 милиона за един мандат от 4 години. За чистота и озеленяване за един мандат от 4 години плащаме близо 148 милиона (37 милиона на година).

Очевидно е, че тези пари не стигат до хората.

Приходите от данъците и таксите са достатъчни, за да има Пловдив здрави улици и тротоари, чисти междублокови пространства, денонощни спешни кабинети във всички райони, нови детски площадки и физкултурни салони, свобода за бизнеса. Досегашният модел обаче не позволява да се сложи ред във финансите, защото редът означава отрязване на "нашите". 

Справедливо управление на парите на пловдивчани ще позволи и намаление на данъците и таксите. Когато решенията за Пловдив започнат да се взимат само в Пловдив и когато кметът и общинските съветници са зависими само от пловдивчани, тогава ще можем смело и компетентно да защитаваме интересите на града ни и да си върнем заграбеното от неизгодни сделки. Независимостта ще ни даде свободата да прилагаме закона спрямо всеки. Това е различният модел. 



Още по темата: общо новини по темата: 892
10.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
15.10.2019 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 11.09.2015 г.
+3
 
 
Абе има, но не с теб!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
БК Академик Пловдив
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: