ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (8)
Ботев отстрани Асеновец за Купата при набор 2000 след голово шоу
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:56 / 09.09.2015Коментари (0)2073
Юношите на Ботев победиха с 5:2 Асеновец в мач от първия кръг на турнира за Купата на БФС при набор 2000. Двубоят се игра на стадион "Шипка" в Асеновград и бе изгледан от около 200 зрители. 

"Канарчетата" бяха далеч по-добрият отбор на терена през всичките 80 минути, но направиха множество пропуски в атака и допуснаха елементарни грешки в защита. От друга страна, лошият терен и безобразното, а на моменти дори комично съдийство, също попречиха на двата тима да разкрият пълния си потенциал.

Още в 4-ата минута Денислав Минчев се устреми по десния фланг и бе съборен в наказателното поле на домакините, но главният съдия подмина очевидното нарушение. 2 минути по-късно Минчев преодоля елегантно няколко защитници в "червено" и центрира към Томас Тотков, който стреля от движение, но в аут. В 10-ата минута Денислав Минчев изпълни ъглов удар и след кратко разбъркване Атанас Янков стреля към вратата, а с помощта на лек рикошет кълбото влетя във вратата за 0:1.

В 13-ата минута домакините изравниха, след като играч на Асеновец бе изведен сам срещу Рангел Рангелов и пусна пас към свой съотборник, който на празна врата вкара. При подаването обаче, голмайсторът бе в явна засада, която съдийската бригада не отчете и нередовният гол бе зачетен. След 60 секунди ботевистите отново бяха напред, след великолепен гол на Томас Тотков, който матира вратаря на домакините с удар от 25 метра. Преднината на "канарчетата" отново бе за кратко и в 17-ата минута резултатът бе изравнен, след пас зад гърба на "жълто-черната" отбрана и удар между краката на Рангелов.

Последваха минути, в които играта се водеше предимно в половината на асеновградчани, но без сериозни опасности. В 30-ата минута играч на Асеновец се озова очи в очи с Рангел Рангелов и шутира, а кълбото премина на сантиметри от гредата. 4 минути по-късно пропускът на домакините бе наказан и "канарчетата" отново поведоха. След продължителна атака, Велислав Вълчев намери Кристиян Козаров, който центрира в наказателното поле към Димитър Митков, а нападателят овладя кълбото, преодоля вратаря и на празна врата вкара за 2:3.

След почивката "жълто-черните" вдигнаха оборотите и заиграха по-добре от първата част, а действията се развиваха изцяло в половината на Асеновец. В 45-ата минута Кристиян Козаров направи над 40-метров пробив, след който навлезе в наказателното поле и се опита да намери непокрития Димитър Митков, но финалният пас бе неточен. В 49-ата минута Димитър Аврамов подаде към Денислав Минчев, а той с едно докосване изведе Кристиан Добрев сам срещу вратаря на Асеновец, но ударът на нападателя бе неточен.

В 52-ата минута пловдивчани направиха нов невероятен пропуск. Димитър Митков се отскубна от отбраната на Асеновец и останал очи в очи с вратаря, който бе залепен за голлинията си, стреля слабо и право в тялото му. В 54-ата минута главният съдия спести нарисуван червен картон за играч на домакините, който умишлено спря с нарушение отскубващия се сам срещу вратаря на "червените" Кристиян Козаров. Малко по-късно страничният рефер вдигна невероятна засада в ущърб на "жълто-черните", а всички на стадиона останаха в недоумение от отсъждането. В 59-ата минута Козаров нацели страничната греда, след удар от свободен удар.

В 70-ата минута Кристиан Добрев стреля от границата на наказателното поле, а вратарят се намеси добре и изби в корнер. След изпълнението на ъгловия удар от страна на Денислав Минчев кълбото попадна на главата на Иван Василев, който разтресе напречната греда. В 72-ата минута бе сложена точка на интригата и "канарчетата" стигнаха до четвърти гол. Кристиан Добрев пусна елегантно с пета към Атанас Янков, който шутира от границата на наказателното поле, вратарят спаси, а притичалият Иван Василев от няколко метра вкара за 2:4. Само след 120 секунди Иван Василев пусна пас зад защитата на Асеновец към Кристиан Добрев, който надбяга защитник и след като преодоля вратаря се разписа на празна врата за крайното 2:5. 2 минути преди последния съдийски сигнал "жълто-черните" организираха великолепна атака, при която Денислав Минчев намери Кристиан Добрев, а 11-ката пусна с пета към Кристиан Козаров, но ударът на крилото бе неточен.

В следващия кръг Ботев ще срещне Спартак (Пловдив). Мачът е на 16-ти септември в "Коматево".

Още по темата: общо новини по темата: 21
15.02.2016
25.11.2015
25.11.2015
24.11.2015
24.11.2015
12.11.2015
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Безплатни тренировки и много награди днес на празник в район "Тракия"
Цяла България страда заради Григор Димитров
Душан Керкез след мача със Славия: Всички говорят за ЦСКА!
Преди мача на сезона: Ботев загуби от Славия на "Колежа"
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: