ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Славчо Атанасов атакува остро "Синя зона" в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:28 / 20.07.2015Коментари (20)8427
©
"Ние сме наясно, че в град като Пловдив "Синя зона" трябва да има, но на този етап анализите, които нашите експерти и общинският съветник Руси Панчев са направили, сочат, че тази зона в този й вид и обхват е крайно неефективна и се явява нов, допълнителен данък за пловдивчани. 

Точно поради тази причина смятаме, че пловдивчани трябва да си кажат думата и наесен след местните избори, когато сегашното управление бъде сменено, организираме обществено допитване". 

Това заяви на пресконференция в Пловдив днес народният представител от Патриотичния фронт Славчо Атанасов.

На нея общинският съветник Руси Панчев представи анализ, според който ОП "Паркиране и репатриране" е по-скоро за издръжка на хора, вместо да е ефективна дейност при урегулиране на паркирането, и да генерира приходи.

"Синята зона" заема една трета от града, а е със заетост - едва 30 %. Нормално е да се търси 6-процентова заетост.

210 служители работят в него от март тази година. На един инкасатор се падат по около 15-16 места. За сравнение - в София на един инкасатор се падат по около 80 до 100 места. Печалбата от дейността на "Синя зона" е 900 000 лв. за една година, което за такъв вид дейност е изключително малка", посочи Руси Панчев.

В същото време той цитира данни от отчета на кмета за 2013 година, според които става ясно, че от репатрирането на автомобили са генерирани приходи в размер на 133 360 лв. 

Данните на ОД на МВР обаче сочат, че за същата година са репатрирани 12 402 броя МПС, което /по 30 лв. на МПС/ прави многократно повече - 490 000 лева. За 2014 година същата тенденция се запазва.

Славчо Атанасов бе категоричен, че след изборите наесен трябва да се направи пълна ревизия на работата на предприятието ОП "Паркиране и репатриране" заради неяснотата за движението на парите, генерираните приходи и разходи.

По думите му е нужно не само обществено допитване, но и радикална промяна на дейността на"синя зона", направена на базата на обстоен анализ.

"Синята зона" се прави, за да урегулира паркирането и е в полза на гражданите, а не да ги натоварва финансово, създавайки им затруднения. Аз не желая да печеля, натоварвайки пловдивчани с един такъв втори данък, категоричен е Славчо Атанасов

В централна градска част трябва и могат да бъдат урегулирани терени за обществени паркинги. 

Ще припомня, че в мандат 2007-2011 разкрихме около 6 хиляди паркоместа. Което обаче е недостатъчно. Затова и недоумявам защо кметът Иван Тотев продаде единствения терен от около 4 дка, предвиден за паркинг като обществено застрояване. 

С решение на ОбС теренът на бившия ТЕЛК, също предвиден за обществено паркиране - се продава отново. Ще посоча още един красноречив факт - в бюджета за тази година за паркиране около Колодрума са предвидени 2 млн. лв и нито лев за паркиране в града", заяви Славчо Атанасов.

Общинският съветник Руси Панчев посочи като конкретни предложения още: "синята зона" да бъде намалена радикално на около 1000 места, цената на SMS-таксуването да бъде намалена от 1.20 лв. на 1 лев, броят на паркоместата на един инкасатор да стане около 80 /вместо сегашните 15/, цената на паркиране в паркинг да стане 1 лев /вместо сегашните 2 лв/, както и да има половин час бонуси за паркинг, преференциалното паркиране да обхване собствениците или наемателите на офиси.


Още по темата: общо новини по темата: 892
10.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
15.10.2019 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Да в София може и да има по-малко инкасатори, но там като спрете може и да чакате по 30 минути преди някои да дойде при вас и да ви обслужи а тук в Пловдив идват почти веднага. Има обаче и една друга подробност - в София цената за 1 час престой заплатена с СМС и тази за 1 час престой заплатена на инкасатор в брой е една и съща а у нас ако платите за 1 час с СМС ще ви излезе по-скъпо. В чии джоб отива тази разлика? По тази причина аз лично винаги плащам на инкасатор а към заплащане с СМС прибягвам само в най-краен случай. В тази връзка предпочитам да има повече инкасатори. Иначе самата синя зона е доста удобна, но пък там където на мен ми е най-нужна (в центъра - около главната) е практически недостъпна, тъй като намирането на свободно место е почти невъзможно.
+4
 
 
А този дебел руси панчев май беше атакист, колко жалки тъпанари са това. Значи атакистите се заиграват със славчо, както се и очакваше.
-1
 
 
Добре, че някой се сети най-накрая за тази огромна Синя зона - дано наистина да бъде намалена и да се изградят повече паркоместа, а ако има някой, който да може да го направи, то това е само Славчо Атанасов.
+3
 
 
Че то и през на Славчо мандата имаше сини зони. За 4 години мандат нищо не направи по-въпроса със сините зони? Аман от популисти!
Подготвям овците за коледно доене...
+5
 
 
Пълни и абсолютни дебили...единият Дон Кихот биещ се с вятърни мелници, другият тотален алкохолик, дори и на снимката личи колко перманентно зачервен е от непрестанното фиркане.. Драги ми главуне, управление с каски, копия и други подобни оръжия е било привично преди около 10-12 века и ако по някакви неведоми пътища и начини ти вземеш че се завърнеш на кметския стол, тоя град освен да се завърне именно в тъмните векове, и да трябва да го закриваме, друго не виждам какво може да се случи...Затова седи си мирно на гъза, цоцай каквото можеш чрез депутатското място, и недей се бута там, от дето нищо не разбираш..
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+9
 
 
Аз искам само този бляскав управленец като говори за приходи от репатрирането на автомобилите да изнесе подробна справка за разпределението им. В договора който той подписа в последния си работен ден като кмет от тези 30 лева на общината остават около 5 лева. И като продължава да убеждава хората, че няма да плащат данъци едва ли не ако го изберат за кмет да посочи от къде точно ще дойде голяма част от финансирането на дейностите в града ? И е пропуснал да спомене, че ще са безплатни детските градини, хляба и тоалетната хартия.
+5
 
 
А един мармот завива шоколада в станиол. хихихихихи
+12
 
 
Славчо Атанасов продължава с популизма си с намаляването на данъци и такси, и да дава за сравнение как по негово време всичко било по-добре. На всеки е ясно, че за да се развива града са нужни пари. До сега не съм попаднал на предложение от Славчо Атанасов как да се повишат приходите. Сигурно разчита на репарации от Либия. Искам Руси Панчев да паркира в синя зона, в която за 80 паркоместа, които са по продължение на улици да отговаря ЕДИН човек, и да засече колко време ще трябва да виси край автомобила си докато този един човек дойде за да му вземе таксата. Не говорим, че има SMS паркиране защото ако това ще е аргумента - тогава съм съгласен въобще да няма хора за събиране на такси на ръка.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: