Ботев чака бразилски вратар

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
07:54 / 13.07.2015
6283
Ботев ще направи опит да привлече 24-годишния бразилски вратар Виктор Голас, съобщава "Тема спорт". Той е бил предложен на треньора Петър Пенчев и екипа му. 

Изяви на стража са били детайлно гледани и той е хванал окото на спортно-техническия щаб. Затова и Ботев е отправил покана към играча да се присъедини към отбора. От своя страна Голас се е свързал с бившия играч на Ботев Артур Енрике, за да го разпита каква е обстановката в клуба.

Очаква се днес стражът да даде отговор на Ботев, като той най-вероятно ще бъде положителен.

Виктор Голас е роден на 27 декември 1990 година в Арапонгас, висок е 192 сантиметра. Започва да тренира в Америка от щата Сао Пауло. През 2007-а е привлечен от Спортинг (Лисабон). Две години по-късно подписва професионален договор с тима от "Жозе Алваладе". Не успява обаче да пробие в първия състав и затова е пращан на няколко пъти под наем.
Бил е в Боавища (2010/11) и Пеняфиел (2011/12), за които пази редовно. Връща се в дубъла на Спортинг и изиграва 27 двубоя. През миналия сезон обаче договорът му не е подновен и той преминава в Брага. За 2014/15 така и не записва официален мач. Затова в момента може да си потърси нов клуб и да премине като свободен агент.

На този етап Ботев разполага с двама вратари - Михаил Иванов и Валентин Галев. Вторият бе привлечен през лятото. Все още не е ясно кой от тях ще замени напусналия поляк Адам Стаховяк.

До утре ръководството на Ботев чака отговор и от български играч. Пловдивчани не са се отказали от привличането на Владислав Романов, който си тръгна от Локомотив (София).



Виж коментарите (9)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).