ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Георги Гергов: Бойко да ме бие в Пловдив? Няма лошо!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:28 / 13.06.2015Коментари (1)6213
© Plovdiv24.bg
Георги Гергов, почетен консул на Русия с консулски окръг областите Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково и Стара Загора, изпълнителен директор на Международния пловдивски панаир, директор в държавно-общинско частното дружество , директор и съсобственик в дружествата "Пълдин Туринвест", председател на Съвета на директорите на "Старият Пловдив", както и на курорта "Слънчев ден", председател на БСП Пловдив-град и Пловдив-област, член на НС на БСП, в разговор с Илиана Беновска, в предаването "На 6-ия ден", в ефира на Радио К2, коментира актуални политически теми:

Беновска попита Гергов: 

"Как преизбирането на Станишев за президент на ПЕС ще инжектира енергия и вдъхновение у редовите членове на БСП? Как ще повиши рейтинга на БСП, която е на път, извинявам се за пророчеството, но може да стане и трета по изборен резултат?".

"Еее, недей да се извиняваш, това не може да се случи", категоричен е председателят на БСП Пловдив - град. 

Гергов е убеден, че БСП не може да стане трета политическа сила по изборен резултат. Той разказа една приказка, в която изтича бялата вода, черната вода, червената вода и "ще изтече и тази вода", счита социалистът.

Беновска попита Гергов: "Кога ще дойде "златната вода" за БСП, за да станете първи? Кога ще победите ГЕРБ? 13 пъти дотук ГЕРБ Ви побеждава."

"И това ще дойде", заяви Георги Гергов

Социалистът каза, че БСП си плаща борчовете за поетите ангажименти. На определени места на местните избори много хора ще останат учудени от изборния резултат на БСП. Поне шест общини в Пловдив област ще спечели БСП, като с това ще увеличи резултата си от три общини в момента, счита председателят на БСП там. Той заяви, че БСП да има кмет в град Пловдив е трудна работа.

Беновска попита Гергов: "Вие, ще се кандидатирате ли за кмет на Пловдив?".

Георги Гергов отговори, че са го издигнали близо 60 организации, но е отделен въпрос дали ще реши да участва.

Беновска попита Гергов: "Обаче, ако и Вас Борисов неперсонално, а косвено, Ви бие в Пловдив, после какво ще направите на местните избори?".

"Е, и какво, като ме бие - няма лошо. Недей забравя, че Борисов е губил в Пловдив-област", отговори Гергов. 

Според него всичко това, което се случва в БСП е пречистващо. Конгресът на ПЕС ще даде енергия на БСП и не може да се омаловажава фактът, че представител на БСП е президент на ПЕС.

Георги Гергов заяви от Будапеща, че са се сбъднали очакванията на българската делегация там, че Сергей Станишев ще бъде преизбран за президент на ПЕС. Гергов каза, че решението на испанския опонент на Станишев за лидерския пост - Енрике Барон Креспо да се оттегли е правилно, защото е по-добре да се оттегли, отколкото да бере резил от неуспех.

Беновска попита Гергов: "Какво въздействие върху вътрешната политика в България и върху статута на БСП ще има този избор на Станишев за втори мандат да бъде президент на ПЕС?".

Георги Гергов отговори, че този въпрос е безсмислен, защото ако това не се беше случило, БСП са щели да имат сериозни проблеми.

Беновска попита Гергов: "Добре ли управлява Борисов България?".

Георги Гергов заяви, че Бойко Борисов управлява по-добре България, отколкото Пламен Орешарски.

Беновска попита Гергов: "Михаил Миков добър ръководител ли е на БСП и дали ще се задържи, особено след интриги, които непрекъснато се създават или съществуват?".

БСП е едно "врящо гърне", заяви Георги Гергов. Той пожела на Миков да бъде жив и здрав и здраво да държи партията, "иначе на конгреса го нема, това е положението". В този момент всички в партията трябва да се обединят около председателя, без значение кой е той. Гергов припомни, че 13 години е подкрепял Станишев, дори когато е грешил. При една слаба опозиция и слаба БСП, големи беди могат да станат в държавата, заяви Гергов.

През следващата седмица ще се проведе пленум на БСП. Гергов не счита, че това ще бъде "пленум на истината". БСП трябва винаги, като страж, като стара партия, да бъде в бойна форма. Гергов призова другарите си, които са превъзбудени, да се укротят и да заработят за единството на партията.

Георги Гергов в ефира на Радио К2 пожела на премиера Борисов за рождения му ден да бъде жив и здрав, както и "всичко, което мисли, да му се сбъдне". Социалистът пожела успех на Бойко Борисов и заяви, че БСП и ГЕРБ да двете партии, от които зависи какво се случва в държавата.



Още по темата: общо новини по темата: 892
10.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
15.10.2019 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: