Пловдив домакин на Републиканския турнир по спортни танци за Купата на България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:27 / 08.05.2015
1298
Повече от 150 състезателни двойки се включват в Републиканския турнир по спортни танци за Купата на България, който ще се проведе в Новотел Пловдив на 10 май. 

Зад каузата на състезанието "Спортът срещу детската престъпност и наркоманията" застанаха здравният мениджър д-р Невен Енчев и Фондация "Качество на живот". 14-тото издание на турнира събира участници от почти всички танцови клубове в страната, които ще се състезават във възрастовите групи от 6 до над 19 години. 

Надпреварата се организира в зала "Пловдив" на Новотел Пловдив на 10 май, неделя, началото е в 11 ч. Танците ще продължат до 20 ч.

Провеждането на турнира е възможно, благодарение на хора като д-р Невен Енчев и други спонсори, без чиято подкрепа не бихме могли да съхраним традицията на състезанията, заявиха Гергана и Светозар Жекови, ръководители и треньори на пловдивския клуб по спортни танци "Парадайс данс". Те са главните организатори на проявата съвместно с Българската федерация по спортни танци.

Състезателите са разделени в 4 възрастови категории - за деца, за юноши, за младежи и за над 19-годишни. Двойките ще танцуват латиноамерикански и стандартни танци. Входът за посещения е свободен, а зрителите ще могат да се насладят на изкуството на най-добрите двойки на България. Те ще представят най-новите тенденции в горещите латинотанци - самба, ча-ча, румба, пламенното фламенко.

Победителите освен купи и медали ще бъдат наградени и с преметни награди, осигурени от спонсорите.

"Фондация "Качество на живот" подпомага организирането на турнира, защото като лекар съм убеден, че танците зареждат тези млади хора с положителни емоции, затова те никога не биха посегнали към наркотиците, а още по-малко биха извършили престъпно деяние. За нас състезанието е кауза, защото спортът развива участниците не само физически, но и духовно, изгражда техния стил, учи ги на изискан външен вид и възпитава добър тон в отношенията между момчета и момичета", заяви председателят на фондацията д-р Енчев.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 19
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).