ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (8) | Вчера (26)
Ботев загуби финала в Сопот
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:13 / 02.05.2015Коментари (0)1934
Ботев загуби с 0:1 от Черно море във финала на турнира SKF за набор 2001. Надпреварата се проведе на стадион "Металик" в града на Вазов, а финалната среща бе наблюдавана от около 150 зрители.

Двата тима изиграха изключително вълнуващ и изпълнен с много голови положения финал, в който късметът бе с варненци. Освен победата в турнира, "моряците" спечелиха и правото на участие в най-големия юношески турнир в света - Meet the World, който по традиция се провежда в Швеция.

"Канарчетата" имаха сериозен превес по отношение владение на топката през всичките 60 минути. Още в 3-ата минута Габриел Земярски центрира отляво, а Кристиан Добрев от няколко метра прати топката в страничната греда на "зелено-белите". В 13-ата минута Добрев изпрати топката в наказателното поле на Черно море, където Димитър Тонев засече с глава, но топката излезе в аут. В 19-ата минута "канарчетата" изпълниха заучено свободен удар, но стражът на варненци внимаваше и предвидливо излезе и улови.

В 22-ата минута гостите откриха резултата, след като изпратиха дълга топка към половината на Ботев, вратарят Усков излезе и нападател на "зелените" пусна топката към свой съотборник, който на празна врата вкара за 0:1. При попадението на "моряците" останаха сериозни съмнения за засада, а феновете на "жълто-черните" бурно оспорваха решението на страничния съдия. Вдъхновени от попадението, символичните домакини бяха близо и до втори гол само 120 секунди след първия, но Марио Усков се намеси по блестящ начин и отрази удар на останал срещу него играч на Черно море. В заключителните секунди на първата част "жълто-черните" отново се разминаха на сантиметри от гола, след като топката бе пратена в наказателното поле на "зелените" и след кратко меле Крис Добрев отправи удар към вратата, но само тялото на защитник попречи на кълбото да влети в мрежата.

Втората част стартира в още по-вихрено темпо от първата, а головите ситуации пред двете врати летяха една след друга. Още в 16-ата секунда на второто полувреме Кристиан Добрев намери в наказателното поле на "моряците" Мартин Петков, който нахлу и шутира, но вратарят на гостите са намеси великолепно и спаси. 3 минути по-късно гостите уцелиха греда след шут от границата на наказателното поле, а при добавката играч на "зелените" нацели тялото на Усков.

60 секунди по-късно Мартин Петков пробва удар от 20 метра, но кълбото профуча на сантиметри над гредата. В ответната атака футболист на "моряците" остана очи в очи с Марио Усков, но стражът за пореден път запази самообладание и не допусна топката зад гърба си. Последва центриране към вратата на "жълто-черните", при което кълбото описа странна парабола и се насочи право към вратата, но Усков отново се намеси отлично и спаси.

Головите ситуации не свършиха с това положение и в 38-ата минута, след изпълнение на ъглов удар, Благовест Данчев се извиси над всички, но ударът му прати кълбото над вратата на стража на "моряците", който остана на мястото си и не помръдна. След нови 60 секунди Мартин Петков извади отлично към Иван Василев, но нападателят се размина с кълбото на няколко метра от вратата. Последваха няколко минути, в които играта се водеше предимно в половината на "зелените", но без да има голови ситуации. В 50-ата минута "жълто-черните" направиха нов изумителен пропуск. Кристиан Добрев проби отдясно и центрира към Мартин Петков, който бе оставен непокрит на 4-5 метра от вратата на Черно море, но не успя да насочи топката в опразнената врата.

В 51-ата минута Иван Василев отправи опасен удар към вратата на "моряците", а вратарят на Черно море се намеси отново отлично и прати топката в корнер.Последваха четири поредни ъглови удара към вратата на "зелените", но при нито един от тях пловдивчани не успяха да стигнат до гол, въпреки отличните възможности. В 54-ата минута Габриел Земярски изпълни свободен удар на 22 метра от вратата на варненци, но кълбото отново не пожела да влезе и мина на половин метър над гредата. 2 минути преди последния съдийски сигнал Земярски центрира отляво, но топката се оказа висока за Кристиан Добрев и той от 3-4 метра от вратата не успя да я насочи.

По този начин "канарчетата" завършиха на второ място, като записаха 3 победи и 1 загуба. В груповата фаза момчетата на Стефан Стоянов победиха с по 2:0 Левски и ЦСКа и записаха успех с 4:0 над Металик. Освен купата и медалите, "канарчетата" спечелиха и една индивидуална награда. За най-добър полузащитник на турнира бе награден Димитър Тонев.

Крайно класиране на турнира SKF:

1. Черно море
2. Ботев
3. Локомотив (Пловдив)
4. ЦСКА
5. Берое
6. Левски
7. Славия
8. Металик

Още по темата: общо новини по темата: 6
30.04.2015
30.04.2015
29.04.2015
28.04.2015
28.04.2015
27.04.2015






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Цяла България страда заради Григор Димитров
Душан Керкез след мача със Славия: Всички говорят за ЦСКА!
Преди мача на сезона: Ботев загуби от Славия на "Колежа"
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: