Български волейболист хванат с допинг

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:14 / 27.04.2015
977
Бившият ни волейболен национал и настоящ играч на Нефтохимик 2010 (Бургас) Теодор Богданов е дал положителна допинг проба. Новината бе потвърдена за BGvolleyball.com от ръководството на Българска федерация по волейбол.

Внезапната проверка е направена преди месец по време на домакински мач в Бургас, като са изледвани волейболисти и баскетболисти. Резултатите показват, че 29-годишният централен блокировач е дал положителна проба за веществото ефедрин.

Според лекари обаче ефедринът се намира като съставка в редица лекарствени препарати, като фигурира дори в капки за нос и може да се приеме дори като самолечение.

Това смекчава донякъде ситуацията, като за употреба на ефедрин спортиститe получават минимални наказания, като се дават между 3 и 6 месаца спиране на състезателните права. Според запознати, слeд изслушване и взимане под внимание на определени обстоятелства дори има и случаи с по-ниско наказание.

Очаква се волейболистът да мине на изслушване в Дисциплинарната комисия към Българския олимпийски комитет в сряда. След това БФВ ще вземе решение за налагането на евентуална санкция.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).