ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Славчо Атанасов застана с екип от млади хора пред подписката за намаляване на данъците
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:49 / 26.04.2015Коментари (5)3910
©
Славчо Атанасов застана с екип от млади хора на пункта пред Централна поща, който събира подписи за подкрепа на предложението за намаляване на данъците в Пловдив.

"Дойдох тук лично, защото поех инициативата за намаляване на местните данъци и такси до нивата им от мандат 2007-2011 г. като мой ангажимент към хората, след срещите ми както пловдивчани, така и с преминалите през приемната хора. Всички са категорични, че данъците в Пловдив са прекалено високи. Стигнахме до абсурда да плащаме повече, отколкото в София. А ние в моя мандат показахме, че може да се управлява и с по-ниски данъци", заяви днес народният представител от Патриотичния фронт и кмет на Пловдив в мандат 2007-2011 Славчо Атанасов.

Инициативата стартира на 20 април пред Дирекция "Местни данъци и такси" на Община Пловдив на ул. "Радецки" 18. Пловдивчани заявяват позицията си и на други места - маси с откритата подписка има в шестте района на Пловдив.

След поетата от Славчо Атанасов инициатива общинските съветници от Патриотичния фронт внесоха в ОбС предложението за намаляване на основните местни данъци и такси до нивата им от 2011 г. На заседанието на местния парламент на 23 април те поставиха маса пред входа на ОбС. Част от общинските съветници се подписаха - отказаха да се подпишат съветниците, подкрепящи Иван Тотев. "Групите на БСП, Обединение за Пловдив и други общински съветници подкрепиха подписката за намаляване на данъците. Странно - съветниците на ГЕРБ се изказаха ласкаво за идеята, но отказаха да се подпишат. Аз съм сигурен, че г-н Тотев ще намери начин да ги застави да гласуват против и в залата, когато ще се гледа предложението, защото безобразното увеличение на местните данъци и такси и лична политика на Иван Тотев", заяви общинският съветник от Патриотичния фронт Илко Илиев.

Десните партии от Реформаторския блок - Движение България на гражданите и ДСБ също заявиха подкрепа за подписката с мотива, че данъците в Пловдив са високи, че подобна политика прогонва бизнеса към съседните малки общини и не е добра , както за общината, така и за гражданите.

"Пловдив е с най-високите данъци в страната. Аз вече заявих, че не мога да спра който и да е гражданин, в това число член на ДСБ да се подпише в подписката, организирана от Патриотичния фронт", заяви в предаване на пловдивска телевизия лидерът на ДСБ в града Пепа Деведжиева. "Г-н Тотев вижда данъците и таксите от справките, които му представя местната дирекция, но не чува пловдивчани. И как да ги чува, като той е единственият кмет без приемен ден", заяви Пепа Деведжиева в отговор на цитиран от журналисти коментар на кмета Тотев, че събираемостта на приходите от данъци се е увеличила. "Статистиката може и да отчита това, но не се отчита нещо важно - в сравнение с мандата на Славчо Атанасов процентът на неплащащи данъци се е увеличил", посочи лидерът на ДСБ. Пепа Деведжиева изтъкна още една важна тенденция - "отливът на бизнеса в съседните малки общини заради високите данъци в Пловдив - нещо, за което както ДСБ, така и партиите от Реформаторския блок от две години говорят".

В изявление пред медиите областният координатор на Движение България на гражданите Савина Петкова също бе категорична, че данъците в Пловдив са безобразно високи и декларира подкрепата на ДБГ за подписката.



Още по темата: общо новини по темата: 892
10.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
15.10.2019 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Мисля,че е време когато едно голямо НИЩО се появява платено из сайтовете, ние пловдивчани да го игнорираме ,като даже и спрем да му се възмущаваме на простотията и селската наглост. Така че- за нищото-нищо!
+8
 
 
Да, видяхме в твоя мандат, какво се случи-НИЩО! Твоят данък какво те бърка? Нали имаш апартамент 60кв.! Няма да те изберем Славчо, няма кой да ти се върже на предизборните тъпотии! Всички виждаме променения Пловдив, след твоето НИЩО, данъци-неданъци, фактите говорят...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: