ДЮШ на Берое прилага опита на Аякс

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:21 / 24.04.2015
1434
През тази седмица ДЮШ на Берое реално постави основите на една нова инициатива - да гостуват деца от различни детско-юношески школи в Бългрия.

Първите гости са състезателите Валентин Петров и Алекс Тодоров, родени 2001 г., които бяха изпратени от ДФК Видин, за да се запознаят с връстниците си от Берое. Те оставиха отлични впечатления, като направиха четири тренировки, участваха в тестиране за скорост и отскокливост, а дори взеха участие в учебна игра между наборите 2000 и 2001 на "зелено-белите".

Контактът за тази нова инициатива е осъществен от президента на ДФК Видин Петър Митев и изпълнителния директор на клуба Светослав Петков.

"Стигнахме до идеята, че ако техният клуб не успее да се организира за участие в Елитна група до 15 години, предстои коментар как бихме могли да привлечем въпросните състезатели в нашата школа, за да развият своите качества при нас", коментира директорът на ДЮШ на Берое Митко Джоров пред официалния сайт на клуба.

"Така на практика се опитваме да реализираме в България опита на футболната академия на Аякс. Обменяме идеи за работа. Даваме шанс на най-талантливите да работят в прекрасни условия за тренировка и да се състезават в силни първенства. Надяваме се да развием максимално техния потенциал, за да излязат професионални футболисти от ДЮШ", добави специалистът.

"Надявам се това да не остане инцидентен случай, а да бъде една основа за утвърждаване на ДЮШ на Берое за регионален център за развитие на таланти от близки и далечни школи, които не разполагат с изградена база и участие в силно първенство, но имат талантливи състезатели, които се нуждаят от работа в конкурентна среда", завърши Джоров.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).