Градският стадион в Стамболийски ще носи името на Георги Славков

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
13:36 / 24.04.2015
3204
Градският стадион в Стамболийски вече ще носи името на Георги Славков. Решението, взето с пълно единодушие от местния общински съвет, влезе официално в сила от 24 април 2015 г.

Преименуването на стадиона, на който Бенкса прави първите си стъпки във футбола, бе осъществено на скромна церемония, в присъствието на семейството, роднини и съотборници на легендарния носител на "Златната обувка".

Майката на Славков получи решението на общинския съвет, а слова по адрес на големия майстор на футбола изрекоха видните фигури от историята на "Ботев" - Петър Зехтински и Иван Глухчев.

Дъщерята на Георги Славков - Десислава, също взе думата, за да изкаже благодарност от името на цялата фамилия за оказаната чест и признателността, които Бенкса продължава да получава след внезапната си смърт на 21.01.2014 г.

Георги Славков е роден на 11.04.1958 г. в с. Мусомище. В ранна детска възраст семейството му се мести в гр. Стамболийски. Там носителят на "Златната обувка" прави първите си стъпки във футбола, а години по-късно Бенкса е привлечен в школата на "Ботев" Пловдив, откъдето започва славния му път в най-популярната игра.

Стадион "Георги Славков" е открит през 1964 г. Оттогава до момента на своето преименуване той носи името "Димитър Шакаданов".



Виж коментарите (3)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).