4 млн. лева са нужни за стадион "Христо Ботев"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (33)
15:11 / 21.04.2015
13030
4 млн. лева са необходими за довършването на стадион "Христо Ботев" и пускането му в експлоатация. Това заяви президентът на Ботев Иван Джиджев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

По думите му става ясно още, че клубът има проектна готовност, която предвижда изграждането на цялата инфраструктура на стадиона и завършването на двете трибуни, както и изпълнението на всички функционални помещения необходими за лицензиране.

"Имаме проект на готовност за програма минимум. Тоест стадиона да бъде изпълнен до етап, на който да могат да се провеждат мачове и да бъде лицензиран с далеч по скромен капацитет. Това обаче е въпрос на сериозно финансиране, което е предмет на бъдещи решения", каза Джиджев.

"Търсим варианти за финансирането. Надявам се, че ще можем да намерим минимален вариант за завършване на две от трибуните, които сега са издигнати, за да бъдат в състояние да приемат мачове от А група", допълни от своя страна председателят на сдружение ПФК Ботев 1912 Апостол Апостолов.

На въпрос има ли опасност да се изпуснат сроковете за стадиона и да поставят концесията за съоръжението под въпрос, Джиджев отговори: "Изпълнението на строителната дейност до момента е имала доста по амбициозни задачи като срокове, от това което е предвидено в концесионния договор. Този изпреварващ ръст на строителството в преходните години е довело до определни разминавания по етапи и срокове. Коментирала ли сме с Общината възможностите за по нататъшните действие, но като цяло няма сериозни причини да има сътресения. Разбира се, ако до 6 месеца не намерим решение, общинските съветници ще се намесят. Надявам се обаче да не се стига до там."  



Виж коментарите (33)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).