Първа победа за Спартак през пролетния полусезон

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:29 / 30.03.2015
1927
Спартак записа първа победа за пролетния полусезон в Югоизточната "В" група. В домакински мач от 23-ия кръг срещу отбора на Свиленград спартаклии се наложиха с 2:1.

"Гладиаторите" започнаха вихрено срещата и още в 5-ата минута Николай Христозов отбеляза страхотен гол със задна ножица, който трудно може да се види дори по терените на елитната ни дивизия. До 15-ата минута играчите на Спартак бяха пълни господари на терена, след това играта се поизравни и гостите напомниха за себе си с няколко добри отигравания. Нямаше нищо по-запомнящо се през изминалите минути, за да дойде 39-ата минута, когато Тони Станев получи една топка и от границата на малкия пеналт направи непростим пропуск, шутирайки покрай вратата на "митничарите". До края на полувремето нови голове на паднаха.

Втората част започна с натиск на Свиленград, но след това "гладиаторите" поизравниха играта. В 62-ата минута Спартак поведе с 2:0. Петко Фанев получи извеждащ пас, навърза двама полеви играчи и вратаря, и промуши топката във вратата на гостите. Радостта от втория гол обаче не трая дълго, след като в 67-ата минута свиленградчани намалиха резултата за 2:1. Попадението стана след неразбирателство в защитата на Спартак. Гостите се втурнаха да изравняват, а "гладиаторите" разчитаха предимно на извеждащи пасове. В 78-ата минута Тони Станев опита удар от дистанция, но топката срещна горната греда. До края двата отбора се пробваха да отбележат, но това така и не им се отдаде. Краен резултат 2:1 и победа след серията от две неприятни поражения за Спартак в предните кръгове.

Състав: Начев, Бисеров, Кордов(к), Христозов, Кумбаров, Харлов, Тодоров (65-Петров), Якалиев, Станев, Паскалев (70-Хубенов), Фанев (80-Джоголов)

Следващата среща на Спартак е дербито с Марица в междинен кръг на 1 април. Мачът ще се играе на ст."Марица" от 17 часа.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).