Марица победи Тунджа (Ямбол) с 2:0

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:22 / 30.03.2015
1751
Отборът на "Марица" победи гостуващия "Тунджа" (Ямбол) с 2:0 в мач от 23-ти кръг в Югоизточна "В" група. "Жълто-сините" надиграха съперника си, като пропуснаха да спечелят доста по-изразителна победа.

Още в началото на първото полувреме се заредиха атаките към ямболската врата. Пропуски направиха Кристиян Павлов, Виделен Сердарски и Християн Христев. 

В 24-та минута главния съдия Ахмед Ахмед отсъди дузпа. Ямболският вратар събори в наказателното поле Християн Христев - Хъскито, който в противен случай излизаше на празна врата. За Христев не бе проблем да реализира дузпата за 1:0. 

Последваха нови пропуски на Атанас Савов и Кристиян Павлов. В 35-та минута Ахмед отмени неправилно гол на Атанас Савов поради засада. След удар към вратата, защитник изби топката от гол линията, тя попадна в Савов, който я вкара във вратата. Ахмед и помощникът му решиха, че при това положение е имало засада и отмениха гола. 

В 40-та минута отново Християн Христев вкара за 2:0 с хубав диагонален удар. До края на полувремето маричани се опитаха да вкарат трети гол, но това не се случи, Гостите пък получиха правото да изпълнят двоен удар, но това не им донесе нищо. 

През второто полувреме пропуските пред вратата на гостите продължиха. Такива направиха Християн Христев, Йълмаз Сюлейман, Виделен Сердарски и Кристиян Павлов. Влезлият на полувремето Ирфан Юсеинов на три пъти излизаше сам срещу вратаря, но вместо да подаде към съотборник и в трите ситуации завършваше атаките сам, като това не доведе до нов гол. 

В края на мача футболист на "Тунджа" отправи хубав удар под гредата, но Стефан Йонов успя атрактивно да избие в корнер. До последният сигнал на Ахмед Ахмед нови попадения така и не паднаха и така маричани пропуснаха да си оправят головата разлика, но спечелиха първа победа за 2015 година. 

В защитния вал на маричани похвала заслужава младия Михаил Митев, който се справи много добре. Целия тим на пловдивчани игра с желание и хъс и абсолютно закономерно те спечелиха трите точки. 

"Марица" остава на 3-та позиция с 35 точки. Водач е "Поморие" с 43, пред "Евроколеж" с 37. "Тунджа" заема 9-то място с 27 точки.

На 1 април "Марица" приема "Спартак" в пловдивското дерби. Мачът е от 19 кръг на Югоизточна "В" група, който бе отложен заради лошото време в началото на месеца и бе допълнително насрочен за тази дата.

Марица: Стефан Йонов, Галин Георгиев, Николай Ангелов (45-Ирфан Юсеинов), Михаил Митев, Кирил Ангелов (65-Стойчо Бебелеков), Атанас Савов (75-Хакан Байрямов), Светлозар Барашки, Йълмаз Сюлейман, Виделен Сердарски, Кристиян Павлов, Християн Христев.



Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).