Стартира ученическа лига на ГФЛ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:21 / 25.03.2015
1480
Вчера, в присъствието на заместник кмета на град Пловдив Петър Зехтински, отговарящ за спорта и младежките дейности в града ни, бе даден старт на първата в България мини футболна лига за ученици. В продължение на 10 седмици, 6 пловдивски училища ще премерят сили, за да определят шампиона на града. Отборите ще играят по веднъж на седмица, всеки срещу всеки по два пъти. 

Победителят в надпреварата ще представлява Пловдив на републиканския турнир ШАМПИОНСКА ЛИГА НА БЪЛГАРИЯ по мини футбол за ученици, която ще се проведе за първи път през тази година.

Честта да открият първия двубой, имаха отборите на ОМГ "АКАД. К.ПОПОВ" и ГФЛ УЧЕНИЦИ. След кратка служба от страна на Отец Иван от църквата в ж.к. Тракия, който се помоли за здравето на учениците и пожеланието от страна на г-н Зехтински, всички ученици да покажат най-доброто на което са способни, но да спазват принципите на феърплея, главния съдия Трендафил Думбалаков даде старт на надпреварата. 

Сформираният в последния момент тим на ГФЛ УЧЕНИЦИ, които заместиха отказалите се ФЕГ "Екзюпери", се наложи категорично над връстниците си от математическата гимназия с 10:6, но и двата тима показаха по-добра игра в нападение и доста слабости в защита. От своя страна открития и нападателен футбол се понрави на неутралния фен, който стана свидетел на 16 попадения за 50 минути игра. 

Във втората среща за деня ПГТ "ПРОФ. Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ" се наложи с 5:0 служебно над НТГ ПЛОВДИВ, след като отборът на търговската гимназия не се яви на срещата. Ето какво казаха участниците в днешния двубой:



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 10
Днес: 4


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).