Марица изпусна Гигант пред погледа на Наско Курдов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:03 / 22.03.2015
3330
В здрав мач "Марица" и "Гигант" (Съединение) завършиха при резултат 2:2 в среща от 21-ви кръг в Югоизточна "В" група. Двата отбора изиграха хубав, оспорван мач, който за съжаление беше развален, до известна степен, от главния рефер. Странния му, нееднакъв критерии за нарушение изнерви публиката до краен предел.

Регионалното дерби на стадиона в Кършияка изгледа бившият нападател на Ботев и Локомотив Атанас Курдов.

Иначе срещата започна равностойно, като положения имаше и пред двете врати, но по-чистите бяха пред вратата на гостите. 

В 5-та минута маричани можеха да открият, но Петър Дебърлиев улови удар от границата на малкия пеналт. 

В 28-та минута Елмаз Сюлейман отправи удар останал сам срещу Дебърлиев, но топката премина покрай вратата. 

Шест минути преди края на първата част "Гигант" откри след пас между защитниците в "жълто-синьо". Грешка на Галин Георгиев позволи топката да достигне до Свилен Щерев, който реализира за 0:1.

Второто полувреме започна с две смени в състава на "Марица". В игра влязоха Николай Ангелов и Ирфан Юсеинов на местата на Стойчо Бебелеков и Светлозар Барашки. 

Пловдивчани упражниха натиск и той даде резултат. В 52-та минута Християн Христев - Хъскито засече центриране отдясно за 1:1. 

В 60-ата минута чудесна възможност се отвори пред Виделен Сердарски, който остана сам срещу Дебърлиев стреля, но вратаря изби. 

Секунди по-късно "Гигант" остана с човек по-малко, след като Иван Стоянов извърши нарушение срещу Ирфан Юсеинов на границата на наказателното поле и това беше втори жълт картон за играча на гостите. 

В 72-та минута един от най-добрите за Марица днес Християн Христев се пребори за една топката близо до ъгловото флагче и подаде с пас по земя към Ирфан Юсеинов. Той отблизо нямаше проблеми да реализира за пълен обрат - 2:1.

В 78-та минута главният съдия отсъди много спорна дузпа за гостите, а за протест срещу отсъждането Атанас Савов получи втори жълт картон и двата отбора останаха да доиграят двубоя с по 10 човека. Кирил Георгиев релизира за 2:2. 

До края на срещата "жълто-сините" опитаха да вкарат ново попадение, но не успяха и срещата завърши 2:2.

В следващият междинен 22-ри кръг "Марица" ще запише служебна победа поради отказването на ФК "Стара Загора".


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).