Незабравим спортен празник ознаменува 105-та годишнина от основаването на СОУ "П. Яворов"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:17 / 21.03.2015
1678
На 20 март 2015 г. по идея и под патронажа на кмета на район "Северен" инж. Ральо Ралев, физкултурният салон на СОУ "П. Яворов" събра за волейболна надпревара "Толерантност" три отбора с изявени средношколски спортисти и обедини спортните вълнения на ученици, спортни деятели и кметска администрация около идеята, колко силна, неподправена и въодушевяваща е енергията, идваща от младостта, волята за победа и спортсменството.

Въодушевяващи гости на събитието бяха Георги Пилев - заместник-областен управител, Петър Зехтински - заместник-кмет "СМДСП" на Община Пловдив, инж. Ральо Ралев - кмет на район "Северен", Лариса Кътова - заместник-кмет на район "Северен", Сашка Кръстева - директор на СОУ "П. Яворов", както и много любители на красивата игра.

Отборите на училището домакин СОУ "П.Яворов", на ЕГ "Ив. Вазов" и на ЕГ "Пловдив" се противопоставиха един срещу друг в мачове от по три гейма, за да демонстрират високото си спортно майсторство и умението да воюват за всяка точка. Получи се небивала по своята емоционалност игра, високия градус на която увлече всички присъстващи, а оспорваните двубои изведоха на финала отборите на ЕГ "Пловдив" и СОУ "П.Яворов". По-упорити и хладнокръвни, по-изобретателни и издръжливи се оказаха учениците от отбора домакин, вдъхновявани от своя треньор Марияна Николова, известна национална състезателка от близкото минало. Яворовци спечелиха заслужено купата на кмета на район "Северен", но състезателите и от трите състава получиха грамоти и се окичиха с медали за изключително спортсменската си игра и умението да извличат удоволствие от спортната надпревара.

Незабравимият спортен празник ознаменува 105-та годишнина от основаването на СОУ "П. Яворов", чиито спортисти в колективните игри от дълги години са водещи в средношколските надпревари. Прекрасен завършек на празника бе отрязването на торта с надпис "Аз обичам спорта", която училището домакин бе приготвило за своите състезатели и гости.

Всички присъстващи, силно впечатлени от размаха на играта и емоциите, се обединиха около убеждението, че вдъхновяващото спортно начинание "Толерантност" трябва да има продължение и през следващата година.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 22
Днес: 14


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).