България кандидатства с Пловдив за световното първенство по волейбол

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
13:34 / 18.03.2015
3700
България ще кандидатства за домакинството на световното първенство по волейбол през 2018 година. Новината беше потвърдена от президента на БФВолейбол Данчо Лазаров пред БНТ. 

Министър-председателят Бойко Борисов и спортния министър Красен Кралев са осигурили необходимата подкрепа от страна на държавата за амбициозната кандидатура на БФВ за домакинството на Мондиал 2018. 

България и Италия са домакини на Евро 2015 през предстоящата есен, а София прие финалите в Световната лига през 2012 година, както и две от квалификациите за олимпийските игри в Лондон преди близо три години. 

Очаква се България да кандидатства със своите зали в София, Варна, Пловдив, Бургас и Русе за домакинството на световното първенство през 2018 година.

"Бих искал да подчертая, че едно от най-важните условия, което изисква световната федерация от кандидатите за организиране на Световното първенство, на първо място и това е най-важният документ - подкрепата на правителството. Имаме такъв документ и той вече е изпратен в Милано. Този документ е с благословията на премиера Бойко Борисов и с подписа на министър Красен Кралев", заяви председателят на волейболната централа Данчо Лазаров пред БНТ1. 

Сред другите основни изисквания за една успешна кандидатура е мястото на българския волейбол на международната сцена, големият обществен интерес към този спорт у нас, опитът в организирането на подобни събития и спортната инфраструктура. 

Към момента България разполага с многофункционалната "Арена Армеец" и Двореца на културата и спорта във Варна, който в момента е в ремонт. 

"Ние трябва да кандидатстваме с 4 зали, но залата в Пловдив предстои да бъде завършена през тази година, в Русе също ще бъде завършена през тази година, надяваме се и в Бургас през следващата година. Така че това, което е необходимо като спортна инфраструктура, ние го имаме", увери Лазаров.


Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 25
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).