Защо никой не каза евала на Ботев?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
10:27 / 18.03.2015
4569
През последната седмица основна тема в българския футбол бе дали ЦСКА ще даде на "Ботев" (Пд), за да извади "Левски" от шестицата. "Сините" развяха бялото знаме още преди последния кръг и бяха убедени в загубата на вечния съперник. От ЦСКА се клеха, че ще играят за победа в Пловдив. Стигна се до безумието фен на даден отбор да иска любимците му да загубят - нещо, което може да се види само в България и никъде другаде. В крайна сметка "Ботев" излезе, смаза съперника си и заслужи своето място в шестицата. Странно защо обаче и след мача в "Коматево" никой не говори за това.

И понеже всеки има право да смята мача за цирк, но това остава недоказуемо, да претеглим фактите. ЦСКА отиде да играе с "Ботев" под сериозно напрежение след две поредни загуби. Столът на Стойчо се клатеше здраво, а вместо да бъде изритан след неделя, сега на него му се молят да остане на "Армията". В същото време "Ботев" изпълни плана си и тръгна с две победи преди мача на истината.

Някъде тук към картинката трябва да се добави и "Левски". Именно "сините" имат най-малко право да коментират това, което се случи в Пловдив. На Герена и без това цял сезон доказват, че нито разбират от футбол, нито могат да го играят.

Може би заради това те не говорят за футбол

Говорят само за уговорки и полягване. Седмица преди "Ботев" - ЦСКА "Левски" можеше да си гарантира топ 6 в Разград срещу разклатения тим на "Лудогорец", който цял сезон показва склонност да губи точки. Вместо това "сините" не направиха нищо, за да спечелят в Разград, а веднага след мача отвориха големите уста за това какво ще се случи в "Коматево". "Сините" по-добре да се замислят какви ги върши Гонзо, който преди няколко месеца се изказа, че ако бил треньор от началото на сезона, тимът щял да е първи. Друг път - и с Гонзо треньор, и с Гонзо като началник отборът е все така слаб и няма място в шестицата. Най-много "сините" да бяха паднали още два пъти от ЦСКА и толкова.

Така мачът "Ботев" - ЦСКА дойде и логично всеки, който цяла седмица е чел за уговорки и лягане, видя именно това на терена. Има обаче и хора, които видяха отбора им да печели. Това бяха феновете на "жълто-черните" и футболистите на Петър Пенчев. За разлика от другите, които не са много наясно с футбола и предпочитат да не се занимават с него, пловдивчани цяла седмица говореха за футбол и тренираха футбол. След това излязоха и биха ЦСКА на футбол. Затова - евала на "Ботев" (Пд). Този отбор бе пред разпадане преди сезона, когато не беше ясно ще има ли пари, ще има ли играчи и отбор. С Вили Вуцов като треньор отборът опроверга всички и вървеше уверено към крайната цел - влизане в шестицата. След няколко слаби мача и загубата 1:2 от "Локомотив" (Пд), за купата Вуцов все пак бе сменен. Това не смени курса напред, който бе продължен от Петър Пенчев

Междувременно в отбора играят все повече млади играчи, юношески национали и такива, които вече са в плановете на Ивайло Петев за мъжете. С тези момчета и лидерите Иван Цветков и Иршак "Ботев" зае позиция за атакуване на шестицата и с победи в дъжд, кал и студ постигна целта

Дори и след мача обаче успехът остана недооценен. Всякакви знайни и незнайни герои се появиха да обясняват отново за полягването на ЦСКА. Защитникът на "Локо" (Сф) Александър Бранеков нападна бившия си отбор, че паднал нарочно. Бранеков може би е забравил как се спаси "Локомотив" (Сф) преди няколко сезона, когато след цирк срещу ЦСКА в последния кръг остана в "А" група за сметка на "Ботев" (Вр). Разбира се, от Герена се включиха в общия тон и се оправдаха с лекото поведение на ЦСКА.

Българският футбол обаче от години не означава "Левски" и ЦСКА, а "Ботев" (Пд) е само поредното доказателство. Затова от "Левски" по-добре да спрат да говорят, да се научат да ритат топка и да поздравят "Ботев" за добрата игра. Защото другото са празни приказки.

Източник: в. "7 дни спорт"



Виж коментарите (8)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).