Пловдив може да си върне домакинството на Европейското по волейбол

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
15:54 / 16.02.2015
8778
Пловдив има огромни шансове все пак да е домакин на Европейското първенство по волейбол в края на тази година, научи ексклузивно Plovdiv24.bg.

Заради отказа на бившия финансов министър Петър Чобанов, който в момента е депутат от ДПС, да отпусне пари за довършането на спортната зала, Пловдив загуби домакинството на големия форум.

Трябваше да приемем форума заедно с "Арена Армеец" в София, където щяха да се играят мачовете от едната група, а тук от другата.

По последни данни частта от първенството, която трябваше да се играе тук, бе прехвърлена във Варна, където започна мащабен ремонт на Двореца на културата и спорта. За целта бяха отпуснати от правителството значителни финансови потоци, достатъчни за построяването на почти нова зала.

Сега обаче шансовете ни да приемем първенството се възродиха с пълна сила. Причината е, че при започналия ремонт на залата във Варна са изскочили множество непредвидими проблеми. Освен, че ремонтът се оскъпява значително, се изпускат всички срокове по него.

Новите обстоятелствата превръщат Пловдив във фаворит за първенството, ако залата наистина отвори на 1-ви юни, както бе обещано последно.



Виж коментарите (4)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 7
Днес: 10


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).