Искат Локо на борсата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
14:29 / 12.02.2015
3490
"Локомотив" (Пловдив) да излезе на борсата! В този ход немалка част от редовите фенове на клуба виждат шанса не само за финансово оцеляване, но и за превръщането на "черно-белите" в клуб от друго измерение. В не една и две групи в социалните мрежи вече се лансира подобна версия. Запалянковците са категорични, че при изпипана акция на борсата, в която не е поставен минимален праг на продадените акции, тя ще завърши с успешен край.

"7 дни спорт" научи, че гласът на феновете е чут от новата управа на клуба. Може би дори тя е изпреварила нещата, защото още преди месец и нещо хора на "Локомотив" са имали среща с един от най-сериозните играчи на борсата в България.

Става дума за хора с близо 15-годишен стаж на борсата, които в момента работят за една от най-големите световни фирми в този бранш.

"За момента подобен ход е невъзможен, тъй като клубът ни има все още сериозни задължения. За да излезе на борсата една фирма, трябва да е чиста на сто процента. Веднага феновете ни посочват ЦСКА, където въпреки дълговете на клуба излязоха да се пробват на борсата. Нищо не искаме да коментираме, само ще кажем, че това излизане е направено в разрез с някои неща, поради което от тук нататък напъните на български клубове за борсата са обречени. Ако не си на сто процента чист, естествено.

Нали "червените" щяха да излизат февруари? Какво стана. Говорихме с експерти в тази област, те имат опит с листването на клубове на борсата в страни като Германия и Холандия. Имаме идеи за работа в тази посока, но можем да започнем едва след като поизчистим дълговете, завещани ни и от предишните ръководства", сподели за "7 дни спорт" един от лидерите на настоящата управа.

Той потвърди новината на "7 дни спорт", че шефовете на клуба ще се концентрират в следващите седмици точно в посока изчистване на клуба. Вече е стартирала кореспонденция с един от бившите собственици Веселин Марешки.

Идеята е неговото обещание да не си търси кредити, отпуснати на клуба, да бъде официализирано с документ, който да послужи и пред БФС при лятното лицензиране на клуба. Той ще е необходим и при преговорите с общината за стадион "Локомотив", признаха пък от кметството в Пловдив.



Виж коментарите (10)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).