Една бира или Локо? Ти избираш!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (24)
08:37 / 04.02.2015
6402
Когато "Локомотив" (Пловдив) се оказа свободен и народен, хиляди бяха готови на всичко. Затова и хората, довели докрай революцията на Лаута, разчитаха на думите им. Направиха най-прозрачното нещо, пуснаха DMS линия. Пишеш Loko, пращаш SMS на 17 777 и даряваш левче.

Сметките бяха на месец да идват по 10-15 хиляди лева. Толкова, че и отгоре обещаваха онези, които се радваха на направеното от Деян Колев, от Велин Терзиев, от останалите, върнали "Локомотив" на ултрасите.

Днес, половин година по-късно, положението на Лаута е тъжно. Не, не е свързано нито с футбола, нито с клуба. Отборът върви, на крачка е от полуфинал за купата. Страхове за оставане в групата няма. Управата пък прави всичко възможно да държи нещата в ред, даже и парите закъсняват само с месец, което е наистина героично. Тъжният вкус на тази ежедневна битка идва от факта, че футболисти и шефове я водят сами.

За декември приходите от DMS линията са около 400 лева! За януари май ще са два пъти по-малко. Това ли е цената на любовта? Затова ли народът искаше "Локомотив" свободен - за да си спретне своето тридневно пиянство и да гледа сеир?

Сега, когато бъдещето на "Локомотив" е поставено на карта, козът трябва да е точно онази спяща досега сила - феновете. Цената да ги има "черно-белите", да бъдат силни е... една бира. Толкова струва SMS в подкрепа на идея, по която въздиша половин Пловдив.

Ако ти, той, всички вие от Лаута веднъж седмично превъзмогвате жаждата си в името на "Локомотив", утре може пак да се върне другото пиянство. Футболното, локомотивското, което е много по-велико от това да се наливаш с бира.

Така че довечера като протегнете ръка към шишето, помислете дали не е по-добре да я оставите за утре, а вместо това... пишеш Loko, пращаш SMS на 17 777 и "Локомотив" е жив, свободен и народен!

Източник: в. "7 дни спорт"



Виж коментарите (24)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).