ЦСКА нападна БФС и Ботев заради пари

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (41)
15:07 / 27.01.2015
4805
Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров нападна Ботев заради дълг. Шефът на "армейците" призова Лицензионната комисия към Българския футболен съюз да се произнесе по казуса "Анисе". Тодоров напомни, че Ботев дължи 250 000 евро на "армейците" след трансфера на Абел Анисе в Лудогорец през лятото на 2014 г.

"Темата на днешната пресконференция е случаят Абел Анисе. Многократните ни усилия и сигнали към БФС, както и към Ботев и Лудогорец, удрят на камък и нямаме никаква обратна връзка или съдействие", каза Тодоров.

"На 26.6.2013 година Анисе е продаден от ЦСКА на Ботев за сумата от 70 000 евро, като в договора има клауза, която дава правото на 50% от последващ трансфер, а сумата трябва да влезе в ЦСКА. Сумата следва да бъде преведена по сметка на продавача, в случая ЦСКА, в срок от 14 дни. Знаете кога е сключен договора между Ботев и Лудогорец. Сумата по този трансфер е 500 000 евро, т.е. на ЦСКА се дължат 250 00 евро. Това е идентичен случай на договора, който имаме с Чочев и Етрополе. Ние дължим сума на Етрополе", обясни още Тодоров на днешната пресконференция на стадион "Българска армия".

"Искам да попитам защо толкова се говори, че ЦСКА дължи на Етрополе, а никой не говори, че Ботев Пловдив дължи сума на ЦСКА. В договора пише, че сумата трябва да се преведе на фирма , която е собственост на Димитър Борисов, тогавашният собственик на ЦСКА. Тогава е сключен този договор, тъй като ЦСКА е имал задължения към тази фирма. Всички тези задължения свързани с бившите собственици Иво Борисов и Димитър Димитров отпадат за ЦСКА. В такъв случай, тази сума трябва да бъде преведена на продавача, а именно ФК ЦСКА", добави той.

"С тази пресконференция искам да подтикна и длъжностните органи във футболния съюз и Лицензионната комисия към футболния съюз, към която сме изпратили писма с уведомление за дължимата сума, да предприемат съответните мерки. Не може да се изпращат от Лицензионната комисия нонстоп писма към УЕФА за задължения на ЦСКА, а за задължения към ЦСКА всички тези писма да се покриват и да не се уведомява УЕФА. Затова пък ние сме уведомили Лицензионната комисия към УЕФА, че тази сума ни се дължи", посочи още Тодоров.



Виж коментарите (41)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).