Лазаров за "черното тото": Разследването е за мачове от "А" група

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
17:26 / 11.12.2014
3809
МВР разследва "черното тото" у нас повече от половин година. Това разкри главният секретар на силовото министерство Светлозар Лазаров.

"Това е разработка на главна дирекция Криминална полиция от миналата година. Материалите са докладвани в прокуратурата и от около девет месеца е образувано досъдебно производство. 

Разследването се води в Специализираната прокуратура по обективни причини. На практика това е планирана операция, при която са извършени процесуално-следствени действия с 12 лица.

Проведени са обиски, претърсвания и изземвания в шест града и са проверени 14 адреса. Обиските са направени след разрешение от Специализирания съд, като са иззети съответните веществени доказателства, компютри и други комуникационни средства.

Работихме с европейски експертни служба и ползвахме експерти от УЕФА, тъй като нямаме голяма практика в България по тази тема. 

Говорим за мачове от българското първенство. Няма да кажа кои срещи и отбори са, заради феновете и правната страна на въпроса", каза Лазаров.

Главният секретар на МВР отказа да коментира въпроса за това има ли действително заплахи срещу президента на БФС Борислав Михайлов.



Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 24
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).