Служители на район "Западен“ с успехи в бадминтона

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:51 / 29.09.2014
1599
Спортен куб по бадминтон "Тракия" връчи специален плакет на кмета на район "Западен" Димитър Колев след като служители на администрацията се представиха блестящо на провелите се в събота състезания. 

Районната администрация участва в проекта "Играта бадминтон - достъпен спорт за ученици, студенти, работещи през свободното време", финансиран от Програма "Пловдив за младите". Проектът е на спортен клуб по бадминтон "Тракия", като освен районното кметство партньори са още Пловдивският университет "Паисий Хилендарски" и СОУ "Димитър Матевски".

Състезанията бяха в 10 категории, сред които освен традиционните индивидуални състезания за мъже и жени имаше такива и за юноши и девойки, както и по двойки - мъже, жени, юноши, девойки и смесени. Оттук нататък отличените състезатели ще се впуснат в нова надпревара, която ще се проведе на 22 ноември и така ще бъдат излъчени най-добрите на бадминтон.

Проектът започна в средата на годината, като тренировки се провеждат всеки вторник и четвъртък в една от залите на Спортното училище "Васил Левски". Целта е да се постигне подобряване на физическата дееспособност, повишаване на здравословния статус и двигателната култура на младите хора на възраст от 14 до 35 години в град Пловдив. Необходимата материална база, спортните пособия и начално обучение се осигуряват изцяло от Спортен клуб по бадминтон "Тракия".



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 12


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).