Ботев ще има завършен стадион догодина

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (75)
09:52 / 15.09.2014
19466
Ботев ще има завършен стадион догодина, твърди "7 дни спорт", позовавайки се на запознати със строежа. Работа по дострояването на "Колежа" ще бъде започната съвсем скоро, а за това е настоял лично Цветан Василев. Той е гарантирал и финансовото обезпечение на проекта на "канарите".

Като за начало Василев се е отказал от идеята на "Колежа" да бъдат вдигнати търговските площи, които бяха предвидени. Така цената на проекта ще бъде намалена с 10 милиона лева и няма да има никакъв проблем с финансирането. Въпреки тези промени "жълто-черните" ще спазят поетите инвестиционни ангажименти към общината. 

Шефовете на Ботев са категорични в решението си да вдигнат стадион, който да отговаря на топ изискванията на УЕФА за провеждане на мачове от груповата фаза на европейските турнири, а също така и на двубои на национални отбори. Идеята е част от мачовете на държавния тим на България да се играят на съоръжението.

Ботев ще разговаря и с община Пловдив и за възможността тя да поеме част от довършителните дейности по стадиона на канарите. Според експерти на Цветан Василев има възможност чрез общи дейности да бъде облекчено финансирането на стадиона на "жълто-черните".


Виж коментарите (75)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).