Колоездачите на "Цар Симеон 1898" целят медали от държавното първенство на писта

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:46 / 02.08.2014
892
Пловдивският колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" отново се e прицелил в медалите от тазгодишното държавно лично-отборно първенство на писта за младежи и мъже, което започва в Пазарджик. Бегачите на "царския" тим тръгнаха днес за поредното си важно състезание, с високи амбиции и със самочувствието на републикански отборни шампиони на писта.

Към титулярите в представителния мъжки тим на "царистите" Пламен Димов и Светослав Недев, се присъединиха доскорошните млади бегачи от юношеския отбор на клуба - старша възраст - Нако Георгиев и Велизар Фурлански, за които това ще бъде дебют в мъжкото колоездене на писта.

Младежкият тим на "Цар Симеон 1898" включва познатото трио млади и талантливи колоездачи - юношеските национали Николай Генов и Андиян Беев, както и Иван Албет Ажи.

Състезанието събира на колодрума в Пазарджик най-добрите пистаджии от всички колоездачни клубове в страната. За републиканския пистов шампионат заявки за участие са подали почти всички колоездачни центрове в България, които пристигат с най-добрите свои състезатели.

Това е така, защото надпреварата е един от най-важните и престижни стартове от спортния календар на Българския колоездачен съюз.

Държавното лично-отборно първенство на писта ще бъде в продължение на 3 дни - до неделя. Пистовият шампионат включва традиционните дисциплини 200 метра летящ старт - квалификация за бързина, бързина на 1000 метра от място, както и дисциплините индивидуално преследване на 4000 метра, 4000 метра отборно преследване, скрач, издръжливост по точки и традиционното италианско преследване.

Както е известно пловдивският колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" е многократен държавен отборен шампион на България на писта за мъже, младежи и юноши.

Капитанът и лидер на отбора Пламен Димов пък е 3-кратен национален шампион на България в най-тежката и престижна дисциплина на писта - "издръжливост по точки".

На миналогодишното държавно лично-отборно първенство на страната за мъже и младежи, той дублира и защити шампионската си титла от 2012 -та година в тази дисциплина и отново се превърна в герой за "царския" тим.

В шампионски стил и с отлично темпо, Димов кара като лъв по близо 41-километровото трасе на колодрума в Разград (120 обиколки на пистата, със спринт на всяка 6-та обиколка). Пловдивчанинът кара като лъв и остави конкурентите си далеч след себе си. С брилянтна тактика и с отлична "езда" по 120-те обиколки на пистата, той изпревари основните си конкуренти в крайното класиране, като ги остави далеч след себе си. След Пламен, на чувствителна разлика, останаха Станимир Чолаков от "Хемус 1896" - Троян, и Борислав Иванов от столичния "Левски", бивш негов съотборник в "царския" клуб.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 32
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).