Фоторепортаж на Plovdiv24.bg: Работата по новия стадион на Ботев ври и кипи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (75)
13:08 / 03.06.2014
25811
Строежът на стадион "Христо Ботев" в Пловдив върви при много бързи темпове, които дори изпреварват предварителния график за работа, установи днес репортер на Plovdiv24.bg.

Работниците край Бирената още от ранни зори до късно вечер работят, за да изпреварят крайния срок, който ръководството на "канарчетата" са заявили, а той е април 2015 г.

Тогава трябва да бъде готов новият дом на "жълто-черните", тъй като идеята е на него да се играят мачове от Европейското първенство за юноши, което трябва да се състои през лятото на същата година.

Капацитетът на новия "Христо Ботев" ще бъде 18 788 места, 75% от които са покрити, за да отговарят на изискванията на УЕФА за полуфинал в Лига Европа.

Президентът на Ботев Иван Джиджев заяви, че времето е много малко за изпълнението на сроковете на съоръжението, но въпреки това той е сигурен, че срокът за построяването на новия дом на "канарчетата" ще бъде спазен. 

Какво още каза Иван Джиджев за стадион "Христо Ботев" може да пречете тук.


Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (75)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).