"Цар Симеон 1898“ с шампионска титла в Сливен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:20 / 03.05.2014
1980
Поредна шампионска титла постигна пловдивският колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" от колокритериума за купа "Милко Димов - Илия Кръстев" в Сливен, пореден старт от календара на Българския колоездачен съюз. Спечели я младата надежда на "царския" клуб Николай Генов, който извоюва убедително първото място при юношите старша възраст в 8-мото поредно издание на традиционното състезание в града под Сините камъни, което се провежда ежегодно в чест на едни от най-известните български колоездачи за всички времена и легенди на сливенското колоездене - Милко Димов и Илия Кръстев.

По традиция надпреварата събира най-добрите български бегачи, а партньор на проявата е местният колоездачен клуб "Сините камъни".

В старта при юношите старша възраст, Николай Генов бе повече от убедителен и не остави никакви съмнения за своето превъзходство и класа. По 30-километровото трасе Ники направи отлично бягане и успя да изпревари Иван Мухтаров от КК "Несебър" и Станислав Киров от "Печенеги" - Пазарджик.

"Посвещавам тази шампионска титла на моите преподаватели и съученици от Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" в Пловдив, които винаги са ме подкрепяли. Много се радвам за успеха, чувствам се добре и във форма, а това е важно за мен, защото тепърва ми предстоят важни стартове" , каза Николай, който е в плановете и за националния юношески отбор на България.

За титлата си Генов бе награден лично от кмета на Сливен инж. Кольо Милев и от народния представител Деян Дечев - член на парламентарната комисия за младежта и спорта.

Иначе колокритериумът в Сливен се проведе в шест възрастови групи. Състезателите въртяха педали по атрактивен и отлично подготвен маршрут по улиците на града със старт -финал по булевард "Христо Ботев" в Сливен.

Над 200 колоездачи застанаха на старта за купа "Милко Димов - Илия Кръстев" в Сливен, като в тазгодишния колокритериум не бе включена надпревара при мъжете, защото голяма част от състезателите са на участие в чужбина.

Успехът на "Цар Симеон 1898 в Сливен е пореден за пловдивския клуб. Само преди седмица "царистите" взеха поредна шампионска купа - спечели я друга млада надежда на пловдивчани Октай Мехмед, който изкова победата при юношите младша възраст в международния колокритериум за купата на Свиленград.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 7


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).