Цар Симеон без чужденците на републиканското в Троян, сърбите пропускат старта

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:36 / 26.06.2008
630
Пловдивският колоездачен клуб Цар Симеон Рея96 ще излезе без четиримата си чужденци на републиканското лично-отборно първенство на България на трасе за мъже в Троян от петък до неделя. По същото време сръбските национали Александър Дукич, Драган Спасич, Горан Шмелцерович и Игор Пайович, които въртят педали за пловдивския велоклуб, ще се пуснат в откритото индивидуално първенство на Сърбия.

"Международният колоездачен съюз е определил на едни и същи дати едновременно да се проведат всички държавни първенства на европейските страни и няма как да ангажираме нашите сърби за републиканското първенство на България", обясни изпълнителният директор на Цар Симеон Рея96 Йордан Зашев.

Така Дукич, Спасич, Шмелцерович и Пайович със сигурност пропускат предстоящия важен старт в Троян. Републиканското първенство за мъже там ще бъде от 27 до 29 юни, а домакин на турнира е местният колоездачен клуб Хемус. Държавният шампионат на шосе ще бъде генерален тест за предстоящата селекция на всички най-добри български колоездачи за участие на олимпиадата в Пекин през това лято. Както е известно България има вече спечелени две квоти за участие на игрите в Китай на шосе и една на писта. Първенството в Троян започва този петък с индивидуалното бягане по часовник с дължина на маршрута от 40 километра. За неделя организаторите от Хемус са предвидили общия старт. В него трасето ще бъде с дължина от 160 километра. Турнирът в Троян ще събере почти всички най-добри български колоездачи.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 21


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).