Отново канят "Цар Симеон 1898" на Обиколката на остров Крит

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:25 / 31.03.2014
2424
Мъжкият тим на пловдивския колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" е поканен за участие в поредното издание на Международната колоездачна обиколка на гръцкия остров Крит, която е известна още като "Турът на Казанзакия". Това съобщи главният треньор на клуба Петър Павлов.

Велонадпреварата ще се проведе в началото на април - от 3 до 6-ти, като колоната ще тръгне от столицата Иракли и финишира отново там.

Обиколката на известния гръцки остров Крит е с дължина на трасето 295 километра. Маршрутът около култовия Ираклион включва пролог и 3 специални етапа, с 2 тежки прехода от 110 и 120 км в първите два състезателни дни и 77-километров атрактивен колокритериум по улиците на Иракли в заключителния етап.

"Турът на Казанзакия" в Крит се очаква да събере тази година над 100 силни състезатели от цяла Европа. Стартът е както за индивидуално, така и за отборно класиране и в него ще се пуснат тимове от България, Испания, Хърватска, Словения, Гърция, Унгария, Сърбия, Холандия и Германия.

Това състезание в Гърция е щастливо за "Цар Симеон 1898". През 2007 година тимът на "Цар Симеон 1898" стана краен отборен победител в Крит. Година по-късно пък пистовият национал Дамян Филипов пък спечели вицешампионската титла в 20-ото юбилейно издания на колоездачна обиколка на остров Крит, само на 20 секунди след английския колоездач Майкъл Смит Лок. Дамян тогава направи страхотни бягания по 295-километровото трасе около Ираклион и малко не му достигна да изпревари британеца. Дамян спечели втория специален етап в Крит и облече жълтата фланелка, след тежките планински изкачвания над Ираклион. След втория състезателен ден пловдивчанинът бе втори във временното генерално класиране, на по-малко от минута от английския колоездач. Българинът запази това си престижно класиране и след третия състезателен ден, като изпревари силни бегачи от Хърватска, Словения, Гърция, Унгария, Сърбия и Холандия.

Другият национал на пловдивския колоездачен клуб - Пламен Димов, също е участвал успешно в този старт. Същата 2007-ма година 31-годишният бегач завърши в десятката, след като спука гума още в първия ден, и малшансът му принуди да изостане чувствително от основната група, с която караше преди инцидента. 2 години по-късно Димов обаче завърши в тройката, а пловдивският велоклуб "Цар Симеон" зае второ място в крайното генерално класиране.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 16
Днес: 20


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).