Обмислят връщането на две "Б“ групи от новия сезон

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:42 / 19.03.2014
2394
"Б" група почти сигурно отново ще бъде разделена на две от новия сезон, разбра "Тема Спорт". Възможността е била обсъдена на първия Изпълком след конгреса на БФС през февруари.

Една от основните причини е, че се очаква в тях да бъдат вкарани дублиращи отбори на водещите ни клубове, както е в Испания и Холандия. Идеята е на собственика на Лудогорец и нов член на Изпълкома Кирил Домусчиев. Тя бе подкрепена от Левски, ЦСКА, Литекс, Ботев (Пд) и др.

Връщането към стария формат на "Б" група - Западна и Източна, е и с цел намаляване на разходите на клубовете за пътувания и лагери преди срещите.

Много третодивизионни клубове също настояват за разделянето, защото искат да се пробват при професионалистите, но са възпрепятствани от тежката борба във "В" група. Както е известно, от третия ешелон в "Б" група влизат само победителите в четирите дивизии. А битката почти навсякъде е сериозна. На Северозапад апетити за професионалния футбол имат Локомотив (Мездра), Локомотив (Горна Оряховица), Етър, Спартак (Пл) и Ботев (Луковит). На Югозапад - Пирин (Бл), Миньор (Пк), Перун (Кресна), на Югоизток - Мастер (Бс), Несебър, Созопол, Верея.

Продължават дискусиите и за това какъв ще е форматът на "А "група от новия сезон, когато в елита ще са само 12 тима. Вариантите са два - отборите играят четири пъти помежду си или отново ще има две плейофни групи - по 6 отбора. Ако бъде прието "Б" групите да са две, не е изключено изпадащите от "А" група да не са 2, а 3 или 4.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).