"Цар Симеон" привлича в мъжкия отбор петима юношески шампиони на България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:49 / 18.02.2014
2032
Петима юношески шампиони вече ще се състезават за мъжкия отбор на пловдивския колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" през новия спортно-състезателен сезон, съобщиха от ръководството. В представителния тим на "царистите" ще бъдат привлечени младите надежди от клубната школа Димчо Тафров, Селяхтин Шакир, Нако Георгиев, Александър Петков и Велизар Фурлански - все медалисти от различни юношески първенства и турове на България за миналата година.

На тази "великолепна петорка" главният треньор на клуба Петър Павлов много ще залага занапред и ще разчита на тях в бъдеще. Очаква се в близките години Тафров, Шакир, Георгиев, Петков и Фурлански да бъдат в основата и на мъжкия отбор на "Цар Симеон 1898", като и петимата отиват в представителния тим със сериозни спортни визитки и големи надежди.

Нако Георгиев през изминалия сезон показа голямо израстване, стана убедителен държавен шампион при младежите в шосейната дисциплина индивидуално бягане по часовник, както и на писта, и закономерно бе привлечен в националния отбор на България.

Нако стана и подгласник на лидерът и капитан на "Цар Симеон 1898" Пламен Димов в традиционната анкета за колоездач №1 на клуба и на Пловдив за 2013 година. Младият ас на "царистите" показа голяма класа на републиканското и убедително измъкна златния медал на "часовника". Там 17-годишният пловдивчанин блесна с отлично "бягане" и тактика по 20-километровото трасе, като финишира първи, на цели 10 секунди пред основния си конкурент - Валентин Нешев от "Левски" и на близо минута пред национала Владимир Русенов от КК "Несебър".

После Георгиев стана шампион и в най-тежката и престижна дисциплина на писта - "скрач", където защити златния си медал от 2012-та година. Пловдивчанинът спечели и вицешампионска титла в друга пистова дисциплина - "издръжливост по точки".

Нако Георгиев представи България и на Световното първенство по колоездене на шосе в Италия. Той бе единственият наш представител при младежите на шампионата на планетата, който се проведе на територията италианската област Тоскана в края на септември. Нако бе повикан в националния отбор на България лично от държавния селекционер при мъжете Красимир Коев, заради отличната си и постоянна спортна форма и видим напредък като състезател.

През миналия сезон друг юношески национал на "Цар Симеон 1898" - Селяхтин Шакир, също блесна с отлични изяви на държавния шампионат - най-важният юношески старт от календара на Българския колоездачен съюз. В общия старт на 110 километра, Шакир по чудо изпусна индивидуалната шампионска титла, като нищожните 8 стотни от секундата не му достигнаха за златото, което стана притежание на Цветослав Конишев от "Хемус -Троян".

Отделно Селяхтин, заедно с Нако, Димчо Тафров, Александър Петков и Велизар Фурлански донесоха на "царския" клуб през миналата година отборната шампионска титла на държавно първенство на шосе в Сливен за юноши старша възраст и младежи. Там младите "царисти" се показаха като много сплотен и хомогенен отбор, всички негови състезатели "работеха" активно за отборната шампионска победа и я спечелиха убедително, с разлика от повече от 2 минути пред втория в класирането - "Хемус-Троян".

"Момчетата са много сериозни и отговорни и време беше вече да влязат в "големите шамари" на мъжкото колоездене. Трябва да им се даде шанс при мъжете, след толкова години при юношите и младежите. В бъдеще все повече ще разчитаме на наши, собствени кадри от школата, която постоянно "произвежда" нови състезатели и все по-малко ще разчитаме на "наемници", коментира главният треньор на "Цар Симеон 1898" Петър Павлов.
РЕКЛАМА



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 4
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).