"Цар Симеон 1898“ се отказва от сърбите, сменя ги с момчета от школата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:24 / 05.02.2014
1771
Ръководството на пловдивския велоклуб "Цар Симеон 1898" се отказва от услугите на двамата сръбски колоездачи - Есад Хасанович от белградския гранд "Партизан" и Деян Марич от "Раднички" (Ниш). На двамата засега няма да им бъдат предлагани нови договори, обявиха от клубното ръководство. Както е известно Хасанович бе привлечен в състава на пловдивчани с имиджа на настоящ държавен шампион на Сърбия на изкачване и с много надежди, ден преди старта на 63-та Международна колоездачна обиколка на България. Известният сръбски национал, който допреди това караше за местния гранд "Партизан" (Белград), подсили "царистите", заедно с 21-годишната сръбска надежда и Деян Марич.

Есад е многократен участия в родния тур, винаги е бил много активен бегач в колоната, печелил е много премии както за активност, така и за катерачи. Хасанович първоначално бе в състава на националния отбор на Сърбия и за обиколка на България, но той отстъпи в последния момент мястото си на друг по-млад състезател.

Марич пък бе препоръчан на пловдивчани лично от известния сръбски колоездачен мениджър Миролюб Кръстич - Кърле, който е шеф и на елитния сръбски велотим "Железничар" от Ниш.

И двамата обаче не оправдаха доверието и големите очаквания към тях. Ръководството на "Цар Симеон 1898" (Пд) залагаше много на големия опит на Хасанович и на амбициозния Марич, но сърбите не успяха да се приспособят бързо към колектива по време на родния тур. Така двамата сърби отпадат от сметките на пловдивчани за новия спортно състезателен сезон.

Както е известно след края на миналия сезон ръководството на пловдивския велоклуб "Цар Симеон 1898" се отказва от услугите и на друг наемник - на бившия юноша на ЦСКА Никола Банишки, който също бе привлечен от аматьорски холандски клуб от Алкмаар, малко преди старта на 63-та Международна колоездачна обиколка на България Софиянецът, който от години живее и се състезава в Холандия и кара за клубове от много популярната местна Аматьорска колоездачна лига, също не оправда големите очаквания и бе освободен.

Вместо на двамата сърби и на наемника от Холандия, шефовете на "Цар Симеон 1898" смятат да предложат за новия сезон договори най-малко на три момчета от юношеския тим на клуба - старша възраст.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 25
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).