Шефът на колоезденето открива турнира за купа „Рея96”

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:05 / 13.06.2008
763
Президентът на българския колоездачен съюз Венелин Хубенов пристига в събота в Пловдив, за да открие и присъства на новоучредения голям турнир на шосе за млади състезатели - купа "Рея96". Главен организатор и домакин на надпреварата е пловдивският велоклуб Цар Симеон.

Състезанието е през уикенда и ще бъде за момчета, юноши младша и старша възраст. То ще събере всички водещи колоездачни центрове в България. Заявките за участие в първото издание на турнира досега надхвърлят очакванията - над 100 млади бегачи от цялата страна ще застанат на старт.

Турнирът за купа "Рея96" е включен в спортния календар на родната федерация по колоездене и ще премине в два състезателни дни. Организаторите решиха да уважат и ветераните колоездачи, също допринесли за сегашния възход на пловдивското колоездене. Паралелно с провеждането на юношеския турнир, ще се проведе и общ старт за бившите майстори на велопедалите. Ветераните ще премерят сили обаче само само в един състезателен ден.

Очаква се на старт да застанат бившите колоездачни асове на Цар Симеон и екснационали - Иван Дичев-Чушката и Иван Стефанов. "Очакванията ни за турнира са да стане истински празник на колоезденето, в който ще се срещнат две различни поколения бегачи - най-младите и ветераните. Това ще бъде една своеобразна среща на младостта с опита и рутината. Така искаме по не традиционен начин да изразим благодарността си към нашите спонсори от фирма "Рея96", които са хора много отворени към спорта и в частност към колоезденето", обясни изпълнителният директор на Цар Симеон Йордан Зашев. Той припомни, че заради осигуряване на безопасността на участниците КАТ затваря в събота и неделя за определено време няколко улици и отсечки.

"Вече съгласувахме с КАТ маршрутите и мерките за сигурност. Заради провеждането на състезанието се разбрахме на 14 юни от 16 до 18 часа да бъде затворена отсечката на пътя от Марково до Гълъбово, където ще премине първият етап на турнира. Във втория състезателен ден - на 15 юли, от 9,30 сутринта до 13 часа на обяд пък се затваря булевард "Освобождение" в жилищен район Тракия, и по-конкретно отсечката от пощата там до хипермаркета "Кауфланд". Т.е. от улица "Минка Ботевска" до улица "Пеньо Пенев", която се намира малко преди заведението "Българи" в ж.к. Тракия", обясни още Йордан Зашев.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 19
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).