България се сдобива с нов стадион като на Майнц за 40 млн. евро

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
09:12 / 26.09.2013
4077
Стадионът в кв. "Овча ку­пел" тръгва. Това потвърди пред "Труд" Ива Георгиева, представител за България на германската компания ISF.

"Вече е абсолютно сигур­но, че стадион ще има и той ще е на мястото на сегаш­ната арена на "Славия" в квартал "Овча купел" - каза Георгиева. - Така България ще има нов модерен ста­дион от най-висока категория. Вече имаме готов проект и плановете са строежът да започне през март или април догодина."

Инвестицията е за 40 ми­лиона евро, осигурени из­цяло от ISF. Срещу това германците ще управляват арената в продължение на 25 години. След това ста­дионът остава за "Славия".

"Проведохме срещи с премиера Пламен Орешарски и с главния архи­тект на столицата Петър Диков - продължи Георгиева. - И получихме увере­ния от тях, че държавата и общината ще ни съдей­стват. - Арената ще е с 25 хиляди седалки с възмож­ност за още 5000. Стадио­нът ще е като този на гер­манския футболен клуб "Майнц 05". В най-скоро време ще обявим на обще­ствеността повече подроб­ности около проекта. Това няма да е стадион на един или два клуба, а на целия български футбол."

Георгиева добави, че проектът вече е разрабо­тен дори до равнището на цените на билетите. Най-скъпите ще са по 20 лева, а най-масовите - от 5 до 8 лв.



Виж коментарите (5)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 16
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).