Пловдив домакин на две световни първенства по гребане през 2015 и 2018г.

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
12:37 / 02.09.2013
8545
Днес сутринта е получен SMS от Южна Корея, че Пловдив е одобрен за домакин на Световното първенство по гребане през 2018г., както и за Световното първенство по гребане за младежи девойки до 23 години през 2015г., съобщиха пред репортер на Plovdiv24.bg кметът Иван Тотев и заместникът му Георги Титюков

По думите на градоначалника, това кара Общината да бъде много отговорна за състоянието на Гребната база и целия парк Отдих и култура. 

"За целта от другата година до 2018-а в общинския бюджет ще се заделят средства за подобряване състоянието на Гребната база и на парка",уточни още Тотев.

Както вече писахме, на 18 юли тази година предложението Пловдив да се кандидатира за домакин на Световното първенство по гребане за мъже и жени през 2018 г. беше прието на сесия на местния парламент.

"Първоначалните стъпки вече сме ги извършили. Направили сме представяне пред ФИСА - Световната федерация по гребане и на 2-ри септември, когато има световно първенство по гребане в Южна Корея, конгресът на организацията ще определи дали ще ни гласуват това доверие", заяви тогава направилият предложението в общинския съвет зам.-кмет Георги Титюков. Той обясни, че ако бъдем одобрени, Община Пловдив ще трябва да заплати такси за участието. 

И днес, кметът Иван Тотев отново подчерта, че гребният спорт е приоритет в спортната политика на града, но за да станем световен център по гребане, трябва непременно да се изгради Втори гребен канал.

Работи се много активно в тази насока, каза още той. Очаква се следваща седмица комисия на ЕСУТ да разгледа и приеме ПУП-а по проекта. Финансирането е осигурено по фонд "Джесика" и ако всичко върви по план, през лятото на другата година ще направим първа копка на изграждането на съоръжението, допълни градоначалникът. 

По проект каналът ще бъде свързан със сегашната Гребна база на старта и на финала, така че готвещите се за старт състезатели и тези, които вече са свършили състезанието, да не преминават по трасето и да не пречат на състезаващите се в момента гребци. Когато няма състезания по гребане, каналът ще бъде воден атракцион със ски влекове, водни колела и други водни развлечения.



Виж коментарите (7)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 7


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).