Контузия спря сърбин за трансфер в "Цар Симеон 1898", сменя го сънародникът му Деян Марич

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:46 / 02.09.2013
1466
Тежка контузия в бедрото е спряла в последния момент трансферът на сръбския колоездач Владимир Вулевич в състава на пловдивския велоклуб "Цар Симеон 1898" за 63-та Международна колоездачна обиколка на България, която стартира днес. Считаният за сигурно ново попълнение на "царистите" се наранил след жестоко падане по време на една от последните си тренировки в досегашния си клуб "Раднички" (Кругуевац), часове преди да тръгне за България и да се присъедини към новите съ съотборници.

Така Вулевич отпаднал от сметките на пловдивчани, а неговото място веднага заел младокът Деян Марич от елитния сръбски велотим "Железничар", след като Сръбската федерация по колоездене нямали нищо против трансфера и веднага дали официално разрешение.

21-годишният Марич е бил препоръчан на пловдивчани от известния сръбски колоездачен мениджър Миролюб Кръстич - Кърле, който е шеф и на "Раднички" (Ниш).

Така вместо Вулевич, ръководството на "Цар Симеон 1898", картотекирал в Българския колоездачен съюз (БКС) Марич и другото свое ново попълнение - националният шампион на Сърбия на изкачване - Есад Хасанович, който бе привлечен в състава на пловдивските "царисти", също ден преди старта на Обиколката.

Така днес на старта на Обиколката трима нови колоездачи направиха своя бинът дори се откъснадебют в отбора на "Цар Симеон 1898" - новопривлеченят в тима бивш юноша на ЦСКА Никола Банишки, който дойде от аматьорски холандски тим от Алкмаар, както и сърбите Есад Хасанович и Деян Марич. Всъщност Хасанович днес доказа, че не случайно бе привлечен в "Цар Симеон 1898" и се намира в добра спортна форма.

Сърбинът както и голяма част от "царските" бегачи бяха много активни в първите два етапа от Обиколката. Есад блесна с активността си в началото на втория етап днес от Златица до Казанлък, 117 км, Това стана малко след старта в Златицаь, където Хасанович и още петима бегачи - Хаста Гьокхан от "Брисаспор", Александър Шушомоин от Казахстан, Самир Жабраилов от Азербайджан, Жереми Фабио от "Мартиг"и българинътт Мартин Грашев от "Несебър" атакуваха успешно и се откъснаха от основната група.

Шесторката дори успя да натрупа близо 2 минути аванс, а премията премията на кмета на Пирдоп измъкна турчинът Гьокхан, въпреки амбициите на Хасанович за нея, както и за останалите няколко премии за активност от днешния ден. Безспорно Хасанович е отличен катерач и според специалисти той ще започне още от утре да атакува много от премиите за катерачи.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 21


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).