ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Борисов: Правителсвото пада, ако Сидеров не влезе с "Атака" и ГЕРБ не гласува
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:37 / 10.08.2013Коментари (3)4310
© Plovdiv24.bg
Ако Волен Сидеров не влезе с "Атака" и ГЕРБ не гласува, няма как да мине актуализацията на бюджета и ще падне правителството. Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов за Нова телевизия.

"Атака" е това, което крепи БСП и ДПС на власт. Това са хора, които нямат моралното право да управляват. Президентът е избран от целия народ и има право да налага вето. Първата политическа сила в България не е съгласна с този бюджета и им предлага веднага да влязат в парламента", каза Борисов.

"Ако Орешарски поне малко е финансист и икономист, както твърди, да отдели пари за електронно правителство от този заем с две ръце ще го подкрепя, 2 млрд. лева - не един да изтегли за енергийна ефективност, с две ръце ще гласувам за тях. Не да вкарват парите в резерва на ниска лихва, а да ги взимат на висока и да ги похарчат непрозрачно. Ако теглят заем поне да го сложат прозрачно и там, където може да се види, да го сложат там, където тази актуализация след това няма да задължи следващите поколения", каза Бойко Борисов.

"Всички са лишени от разум. Нека да се съберат утре и да го приключат това, но не могат да се съберат. Те не са в България и трудно ще ги съберат. Трябва да са 121 депутати. И тук "Атака" няма как да избяга Волен Сидеров, защото той е патерицата на ДПС и БСП. Защото ако не влезе в парламента и ГЕРБ не влезем, няма как да мине и пада правителството", допълни Бойко Борисов.

"Ако е вярно, че ветото на президента е катастрофа, утре се събира парламентът, БСП, ДПС и "Атака" си гласуват, както първия път и ветото на президента вече не играе никаква роля", каза още Борисов.

"Ако са верни всички изказвания, които направиха за апокалипсиса заради ветото, би трябвало веднага да се направи заседание на парламента. Ако не се съберат в неделя или понеделник, това означава върл популизъм от страна на правителството и на техните лидери. Това означава, че президентът е прав, но те искат да го атакуват политически с времето и да му прехвърлят вини", каза Борисов.

"Ето за да няма вина нека да направим заседание в понеделник. Ще си гласува коалицията бюджета, ние още веднъж ще кажем нашите аргументи, заради които сме против и ще приключи. Защо не искат да го направят? Защо не го правят. Какви са тези писма, които си пишат - те са коалиция, могат да си звъннат по телефона и утре да има заседание", допълни Бойко Борисов.

Според Борисов "Атака" ще подкрепи парламента и ветото няма да мине.

"Вижте как го командват на конци - една седмица, когато бяха протестите той минаваше на парад из София като правеше чудеса и погроми г-н Сидеров и изведнъж изчезна. Дръпнаха му ръчната, прибраха го, защото Европа се възмути крайно. Сега като почне сезонът пак ще го изкарат малко, за да плаши хората", каза Бойко Борисов.

"Протестите са с много ясни провокатори. Те всеки ден са на оперативка в Министерски съвет с премиера и вицепремиера", каза лидерът на ГЕРБ.



Още по темата: общо новини по темата: 543
28.06.2014 »
14.06.2014 »
14.06.2014 »
14.06.2014 »
14.06.2014 »
06.06.2014 »
предишна страница [ 1/91 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
БСП повтаря Лукановата история отреди 21 години. Глупаци.
Aнонимен
на 11.08.2013 г.
+4
 
 
Бойко пак се изказа...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Детско-юношески футбол
Хандбал - подготовка и състезания
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: