Щутгарт се представи под нивото си, коментира ДПА

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
12:59 / 02.08.2013
3625
Финалистът за купата на Германия Щутгарт се представи под нивото си, но въпреки това стигна до добър турнирен резултат с равенството 1:1 като гост на Ботев Пловдив в първата среща от третия квалификационен кръг на Лига Европа, коментира ДПА.

В първия си официален мач за сезона възпитаниците на Бруно Лабадия в дълги периоди от двубоя бяха разочароващи в атака. Отборът не игра в необходимото темпо и допусна множество грешки при подаванията, отбелязва агенцията. Щутгарт поведе в 67-ата минута след статично положение, когато резервата Александу Максим центрира от фаул от ляво и непокритият Ведад Ибишевич с глава от границата на малкото наказателно поле вкара топката в мрежата. Валери Домовчийски, който доскоро игра в Бундеслигата, изравни шест минути по-късно, след като направи добавка отблизо.

"Намираме се в много добра изходна позиция, въпреки че изравнителното попадение внесе малко горчивина", коментира Лабадия. Треньорът на германците имаше кадрови проблеми заради отсъствието на титулярите Кристиан Гентнер и Мартин Харник. Той даде шанс за изява на 17-годишния юношески национал Тимо Вернер, който започна активно, но постепенно се позагуби и беше заменен.

"Голът на чужд терен в турнирите винаги е важен. Нямаше значение, дали ще вкарам аз", каза след срещата голмайсторът Ибишевич. За бранителя Константин Рауш равенството 1:1 е добро. "Държим всичко в ръцете си. Естествено сме наясно, че можем да играе доста по-добре", заяви Рауш.



Виж коментарите (5)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).