УЕФА решава дали "А" група да започне с 12 отбора наесен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
14:57 / 15.05.2013
3985
Представители на УЕФА ще имат последната дума при раздаването на лицензи за новия сезон в България. Още в началото на годината бе обявено - мониторинг от централата ще има на всеки 3 месеца и ще касае цялата "А" група.

В сряда Изпълкомът на БФС трябва да реши началната дата на новия сезон. Най-вероятно това ще е 26 юли. А също така "А" група може да стартира само с 12 отбора. Или с други думи да преизпълни с една година плана за съкращаване на елита, пише "Труд".

Ако хората от УЕФА намерят нередности в лиценза на ЦСКА, е възможно не само изваждане от европейските турнири, а и от българския елит. През 2008-а БФС спаси "червените" от аматьорски футбол, след като евроцентралата ги извади от Шампионската лига. Големи пробойни има в документите на Пирин (Гоце Делчев). Това може да отвори вратата на Локомотив (Сф) да се спаси служебно от изпадане. Но и "железничарите" имат какво да оправят във финансите си. Подобно е положението и в Черноморец (Бургас).

От БФС няма да правят компромиси, а това не се очаква естествено и от пратениците на УЕФА. Така при повече "грешници" първенството ни може да стартира само с 12 клуба. А ако ЦСКА не получи лиценз, то мястото в Лига Европа ще бъде заето от Ботев (Пд). При евентуален дубъл на Левски в заветната зона може да се окаже и Литекс, който е пети в класирането в момента.

В последните години от Нион настояват всички клубове да имат стабилност и чисти сметки, като най-застрашените от финансовия феърплей са спонсорираните от арабски и руски магнати Манчестър Сити, Пари Сен Жермен и Малага.



Виж коментарите (3)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).