За статистиците: 22 е повече от 17

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:05 / 08.04.2008
9630
В дните след дербито започна полемика на тема кое дерби е по-голямо, по-посещавано, по-интересно. Самият факт, че именно някои софийски журналисти не се сдържаха да оплюят пловдивското, е красноречив отговор на полемиката. Явно битката за Пловдив им бръкна много дълбоко и извади на показ големи комплекси. Явно в съботния следобед част от софийската журналистическа гилдия е седяла залепена за телевизионните екрани в търсене на празни пейки на стадион "Христо Ботев", за да може да ги използва като аргумент в безумните си писания за ниска посещаемост в последствие. Някои паднаха доста ниско и цитираха цифри от рода на посещаемост в рамките на 13 000!!! В крайна сметка първенството се администрира от ПФЛ, а там всеки понеделник вадят официалната статистика от двубоите - официални документи, които не могат да скрият истината. А тя е следната: на пловдивското дерби в събота са присъствали 22 000!!! зрители, докато на софийското през есента 17 000!!! В събота се игра и друго софийско дерби между отборите на ЦСКА и Славия. Там посещаемостта също бе покъртителна - 5 000!!!, тоест пловдивското е събрало колкото двете софийски взети заедно. Така, че за посещаемост толкова, ако не ви е срам драги софийски журналисти, продължавайте да я коментирате, но ще затъвате все повече в собствената си самозаблуда.

Относно това, кой двубой е по-интересен и динамичен, също може да се обърнем към сухата статистика, въпреки, че тя не би трябвало да е критерии в подобни случаи. В съботното дерби резултата бе 2:1, след обрат, дузпа, отменен гол. Преди това пловдивското дерби завърши 4:0 за Локомотив, но отново имаше динамика, Ботев успя да удари две греди. Преди това 2:0 за Локомотив. Преди това 3:2 за Ботев, след два обрата, дузпи и много драма. В съботното дерби хора припадаха по трибуните от вълнение още преди двубоят да е започнал. От друга страна си спомнете кога последно Левски и ЦСКА са си вкарвали повече от един гол и най-важното кога последно с лекота и удоволствие сте коментирали двубоя вие, журналистите, без да се налага да се напрягате да създадете несъществуваща динамика и напрежение на двубоя. По този начин изчерпахме и темата за динамиката и футболните достойнства на двубоя, защото май в София забравихте, че говорим за футбол. Игра, която се играе на принципа кой колко гола ще отбележи, а не кой колко "филийки с пастет" ще изяде на пикника в център на терена, както се изказа един от "добре" подготвените по темата журналисти. И нали си знаете, ако не Ви е срам, продължавайте с напъните.

Източник: Кирил Налджиев



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 28
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).