Локо обърна Ботев в дербито

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:26 / 05.04.2008
19040
Локо обърна Ботев с 2:1 в дербито на Пловдив. Победното попадение за "смърфовете" отбеляза Румен Горанов от дузпа. Преди това Георги Христов изведе "жълто-черните" напред, а Явор Въндев възстанови равенството. Двете агитки създадоха неповторима атмосфера на трибуните и не спряха да подкрепят по цивилизован начин своите любимци от първата до последната минута на двубоя.

Двата отбора се хвърлиха в атаки още от първите секунди на срещата. Едва във втората минута Красимир Димитров центрира и Иван Иванов отправи опасен удар с глава, който се отклони от страничната греда.

"Канарчетата" на свой ред отговориха с няколко опасни атаки. Първо в 5-та минута Мауро Алегре отправи силен шут, след като посрещна избита от защитата на гостите топка, но ударът му премина на около метър покрай лявата греда. Още в следващата атака Дормушали Саидходжа изстреля силен удар от около 30-на метра, който Стоян Ставрев с мъка изби.

В 15-та минута след многоходова атака Георги Какалов отправи силен диагонялен удар, отразен от стража на "черно-белите". След още толкова игра отново Какалов и отново от същата позиция изпробва рефлекса на Ставрев, но вратаря отново реагира добре и улови топката.

В 42-та минута бе и най-чистото положение в срещата. Георги Христов остана непокрит в наказателното поле на "черно-белите" и стреля, но слабо и ударът му бе избит в корнер от Ставрев.

След почивката двата отбора се впуснаха в неспирни атаки, като в началото на второто полувреме по-активният отбор бе този на домакините. В 55-та минута след пробив от дясно на Минев, Гаров изкочи на чиста позиция, но стреля слабо и право в ръцете на вратаря на Локомотив.

В 60-та минута юношата на "черно-белите" Димитър Илиев, който бе на върха на атаката на своя отбор се контузи и бе принудително заменен от Герасим Заков, като тази смяна се оказа изключително важна за развитието на двубоя. Първо в 66-та минута Заков обърка една елементарна топка в центъра на терена и "канарчетата" организираха контраатака. Дормушали Саидходжа напредна и стреля силно, Ставрев отби, но топката попадна в Георги Христов, който откри резултата.

Само десет минути по-късно "смърфовете" успяха да изравнят резултата. Антигероят при гола на Ботев Заков този път изведе Явор Въндев на чиста позиция и таранът на "черно-белите" с премерен удар по диагонала възстанови равенството.

Две минути преди края на редовното време отново Заков напредна и бе повален в наказателното поле от Лилчо Арсов. Реферът Антон Генов посочи бялата точка и Румен Горанов бе точен за 1:2.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 22
Днес: 18


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).