ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Веско Минев: Всеки, който мисли, че загубата с 1:7 е уредена, е помияр
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:44 / 18.02.2013Коментари (90)12664
© Plovdiv24.bg
След пауза от година и половина отново ще има сблъсък на близнаците Миневи в "А" група. Левият бек на Ботев (Пд) Веселин ще се изправи срещу брат си Йордан, който е осно­вен играч на лидера Лудогорец. Двамата са и основна част от националния отбор. "Меридиан Мач" разговаря с Веско Ми­нев, който говори за битката с брат си, бъдещето на Ботев (Пд), националния отбор и сблъсъците в "А" група.

Веско, готови ли сте в Ботев за старта на шам­пионата?
- Не мисля, че сме готови на 100%. Особено в игрови план. Имаме още две седмици, в които да изгладим кусурите.

Начело на отбо­ра е Станимир Стоилов, а ти си един от малкото футбо­листи в тима, които сте работили с Мъри. Ще успеете ли да постигнете доб­ри резултати?
- Надявам се, но в България не зависи всичко само от треньора, а 90% и от самите футболисти. В нашата страна не се дава време за ра­бота. Тук и Капело да дойде, могат да не му се получат нещата.

Ти подхвана те­мата. Доста фут­болни специалисти смятат, че Мъри е на "ти" с футбола, но знаем, че в България само с раз­биране не става. Да не забравяме, че и феновете на Ботев са доста критични. Позна­вайки Стоилов, ще успее ли тук?
- Визитката на Мъ­ри Стоилов говори, че той е най-успеш­ният треньор. Но аз съм сигурен, че ако ние, футболистите, попием философия­та на Мъри, Ботев ще расте. Но трябва доста труд.

Правилно ли е според теб шефо­вете на Ботев да не обявяват все още цели пред отбора?
- Нека не забравяме откъде тръгна Ботев. Ще стане ба­нално да говорим какво първо трябва да се направи и кога трябва да се гонят цели. Бързай бавно, са казали хората. Трябва картбланш към треньор и смис­лена работа на всички работещи в клуба.

В първия кръг се изправяте сре­щу "дядовците" от Славия на Вили Вуцов. Ще спече­лите ли двубоя?
- Изключително труден мач, но да сравняваме Славия с дядовци не е удач­но. Здравко Лазаров не е дядо, а и на един крак е голям футболист.

В началото Ста­нимир Стоилов се изправя срещу Ви­ли Вуцов, Илиан Илиев и Димитър Димитров-Херо. За­виси ли от това класирането ви в края на шампиона­та?
- Разбира се, но аз не се притеснявам, тъй като всичко за­виси от нас, а не от Вили, Херо и Илиан. Искам положителни резултати във всич­ките три срещи, тъй като програмата е трудна, но да не заб­равяме, че във фут­бола трябва и къс­мет.

В Ботев окомплектовате нов за­щитен вал, като в него влизате ти, на­ционалът на Маке­дония Грънчаров, Спрокел и Перейра, които има опит в холандското първенство. Допускате много голове в контролите. Коментарът ти?
- Всяко сработване става бавно, но мис­ля, че в последния мач срещу Ростов стояхме добре. Да не забравяме, че полу­чихме голове от ста­тични положения, първия от корнер, при който слънцето попречи на Адам Стаховяк, а втория от смешна дузпа.

Има вариант за пореден път Ботев да започне дял от първенството със схема без типичен централен напада­тел. Правилно ли е?
- Според мен ще бъде минус, ако Ботев играе без централен нападател. Но ние имаме един Станислав Костов, който е млад талант и трябва да му се да­ва шанс. Знаете през зимата какво може да се докара. Ръководството рабо­ти, но и мисли в пер­спектива.

Ще стане ли брат ти Данчо шам­пион на България за втора година с Лудогорец?
- Аз като негов брат му го пожела­вам и мисля, че ако Лудогорец няма вът­решни катаклизми, отново ще се окичи със златните медали.

Преди Нова го­дина говорих с Данчо, който каза, че след 1 януари с 200 км в час ще дойде в Пловдив, за да подпише с Ботев. Защо не се събрахте?
- Отговорът е един - защото Лудогорец не иска да се разде­ли е един от най-доб­рите си футболисти.

Но ти се оказа край Бирената фаб­рика. Какво се слу­чи в бившия ти клуб Анталия?
- Ще бъда искрен - аз исках да се махна от Анталия, тъй като не играх. Получих една контузия, два мача не бях в съста­ва, след което отбо­рът ми записа шест поредни победи. Нормално треньорът залагаше на друг след моята травма и успехите, аз полу­дявах и исках да се махна. Но там оста­вям много приятели. Дори все още се чувам с директора на Анталия, който преди два дни пак ми звънна. Истина­та е, че дойдох в Ботев и защото мислех, че ще събера с брат си.

Да, но всички, които ви познават, казват, че ако ви съберат в една съблекалня, става страшно.
- Именно защото ни познават знаят, че при нас няма пет-шест. Ще има грабване. Двамата сме много чепати характери.

Вярно ли е, че спортният дирек­тор на Ботев Александър Александров ти е подска­зал, че ако се вър­неш в отбора, ще бъдеш по-близко до националния селекционер Любо Пенев, който ще следи изявите ти изкъсо.
- (Смее се). Аз много добре знаех, че г-н Пенев ще ме следи където и да играя. Важното е да поддържам ви­соко ниво.

Кажи поне ще успеем ли да се класираме поне за бараж с нацио­налния отбор?
- Ще се борим, разбира се. Важно­то е, че сега част от основните ни фут­болисти като Поле­то и Манолев се развиват, което ще ни помогне. Дано успеем.

Не мога да не те попитам как ще измиете срама пред феновете на Ботев за 1:7 от Слован?
- Първо, искам да кажа, че всеки, който си мисли, че около този мач има черно тото, е поми­яр. Смятате ли, че хора като Мъри и Кривия ще могат да се изправят пред едни 16-годишни деца и да им кажат да играят симулативно. Или на някой от нас, тези, които сме над 30 години, с мачове за нацио­нални отбори и клубни турнири. Смешно е.

Още по темата: общо новини по темата: 288
08.04.2013
08.04.2013
07.04.2013
05.04.2013
04.04.2013
04.04.2013
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Петър Петров 22
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Георги Дерменджиев: Готови сме за финала! Няма фаворит, Ботев иска да се докаже пред феновете
Официално: Продадоха 10 000 билета за финала за Купата
Отварят две каси на Националния стадион в деня на финала
Кметът на Пловдив и "жълто-черна" легенда с призив от "Колежа": Да подкрепим Ботев във финала!
Керкез: В един мач всичко е възможно! Нормално е да не сме фаворити
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: