Халф от златното поколение на "канарите" посети отбора в Кипър

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (22)
10:12 / 05.02.2013
4266
Полузащитникът от големия отбор на Ботев от 80-те години Васил Симов сервира изключително приятна изненада на "жълто-черните". Той изгледа контролата с Корона, а появата му на стадиона в Паралимни предизвика много положителни емоции у ботевистите, които помнят паметните мачове с негово участие.

Халфът от златното поколение живее и работи на Острова на Афродита вече 25 години. И тук той си вади хляба с това, което най-добре умее - футбола. Навремето Симов преподаваше на терена, а сега вече е директор в школата на Етникос (Ахна). Синът му пък играе в представителния тим на същия клуб в първа лига на Кипър.

Оказа се, че дори далеч от родината, Васко Симов не изпуска Ботев от очи. "Разбира се, че следя какво се случва с отбора. Годините в Ботев са най-хубавият ми спомен от футбола, няма как да не се интересувам. Беше страхотно, незабравимо. Поканиха ме на годишнината, но нямаше как да дойда. Какъв отбор бяхме само...", спомни си с нескрито вълнение Симов и пожела да предаде поздрави на всички свои съотборници.

"Много се радвам, че нещата в клуба се нареждат. Не изпускам новините покрай отбора. Имам сателит и гледам мачовете, които предават по телевизията. Най-хубавото е това, което се прави с базата и стадион "Христо Ботев". Вярвам, че с Мъри начело Ботев го очакват хубави дни", сподели оптимизма си една от големите фигури от 80-те.

След края на мача с Корона Васко Симов размени няколко думи със спортния директор Сашо Александров и стария си приятел Гълъб Костадинов, който в момента е отговорник по сигурността в клуба.

Източник: botevplovdiv.bg



Виж коментарите (22)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).