ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Кривия: В Ботев Мъри може да повтори успехите от Левски
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:26 / 26.01.2013Коментари (21)4601
© Plovdiv24.bg
Спортно-техническият директор на Ботев Пд Александър Александров-Кривия се съгласи да даде кратко интервю за "Тема Спорт" относно подготовката, селекцията и очакванията от новия треньор.

Г-н Алек­сандров, каква е оценка­та ви за първата част подго­товка­та на Ботев Пловдив и лагера в Гърция?
- Нещата ми се видяха добри. Първа­та част мина на ниво. Има изисквания от новия треньор, кои­то футболи­стите трябва да ги правят. Мисля, че посте­пенно това, ко­ето Стоилов иска като облик на отбора и играта, ще го избистри. Вяр­вам, че за подновяването на шампионата ще сме в нуж­ната кондиция.

Как ви се видяха новите по­пълнения?
- Стоят добре, предстои ни обаче още доста работа в Кипър. Взехме добри и доказани футболисти, та­ка че те трябва само да го покажат и в мачовете.

Очакванията са с новия треньор и новите играчи Ботев Пловдив да вдигне чувствително нивото си. Споделяте ли ги?
- Да се надяваме. Затова се направиха и рокадите - да се промени нещо в облика на играта и Ботев да бъде по-силен. Времето ще покаже, но аз вярвам, че ще е така.

Приключи ли селекцията на Ботев Пловдив?
- Има още време. Ако на­мерим нещо добро, което да вдигне нивото на отбо­ра, ще го привлечем. Ако не -можем и с тези футболи­сти, които имаме, да се представим подобаващо. Иначе наблюдаваме играчи, но най-вече трябва да ги убедим да дойдат в Бълга­рия. Добрите футболисти трудно се навиват да дой­дат у нас.

Да разбираме ли, че ако ще взимате още нови, те няма да са българи?
- По принцип всеки един добър български играч, кой­то го иска треньорът и има такъв, ще го вземем. Ние обаче ще се насочим и към нашата школа, защото ис­тината е в младите родни футболисти. Чужденците са до време. Вярвам, че след време с тези инвестиции, които се правят в базата, школата ни ще дава добри и качествени футболисти, за да вървим нагоре. Най-важ­ното е да имаш собствен продукт.

С Мъри се познавате от­давна, бяхте съотборници в Левски. Какви са преките ви впечатления от тре­ньора Станимир Стоилов?
- Много добри. Работата, която върши до момента и за която е нает в Ботев, е отлична. Има си виждания, които ги иска във всяка една тренировка. Мисля, че футболистите постепенно поч­ват да схващат и да разби­рат идеите му, което е добре.

Вярвате ли, че Стани­мир Стоилов може да пов­тори в Ботев Пловдив успехите си като треньор от Левски?
- Във футбола всичко е въ­зможно, така че защо да не може. Ако се работи правил­но и целенасочено всеки ден, за да се развиваш, и това ще стане. Рано или късно. В момента Ботев Пловдив е с най-многобройната публика у нас, която е на стадиона и това е още един стимул да се работи в тази насока - да се върви нагоре и към върховете.

С оглед предстоящия ре­монт на стадион "Христо Ботев" ще се мести ли Ботев Пловдив, или там ще изкарате целия пролетен полусезон?
- Ще играем у дома във всички мачове. Когато има пълна яснота, ще се обяви кога се почва новият стади­он. Иначе по базата всичко върви прекрасно. Доста са напреднали. Това е най-важ­ното - да направим първо базата.

Първото домакинство ще е срещу Левски. По-осо­бен ли ще е за вас и Мъри този мач?
- Няма за какво да е по-осо­бено. Във всеки мач излизаме за победа. И в този мач няма да е нищо по-различно. Бо­тев не го интересува кой ще спъва за титлата, а е важно да върви нагоре.
Още по темата: общо новини по темата: 288
08.04.2013
08.04.2013
07.04.2013
05.04.2013
04.04.2013
04.04.2013
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на kronter
премахни филтъра

-7
 
 
Стоилов ще повтори всичките си успехи от Левски,Ловеч,наионалня отбор,и дори от чузбина... Аидииииии напреш,назад на моиту Ботиф !!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Заслужено! Ботев отпразнува луксозно спечелената купа
ФИФА обяви големи промени във футбола, треньорите ще ползват ВАР по време на мач
Преместиха три мача в Трета лига, единият е на дубъла на Ботев
Слави Шопов: Поздравявам Ботев за Купата! Концентриран съм върху работата си в ЦСКА
Докато феновете празнуваха: Дубълът на Ботев гази с 4:0
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: