Божинов: Имаше вариант да играя в Ботев, но ми е рано още за България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (27)
15:49 / 24.01.2013
8051
Валери Божинов разказа всички подробности около себе си и поредната трансферна сага, която се завъртя край него в последните седмици.

"Моето най-голямо желание беше да отида в Селтик, но трябваше да чакам отново до 31-ви януари, а не исках да рискувам. Просто можеше да стане, но имаше опасност и да не стане. Те имаха някои колебания. Направих своя избор и съм във Виченца", сподели българинът.

"В България можеше да играя за Ботев. Знаете много добре цялата сага. Знаете какви са моите отношения със Сашо Александров и Станимир Стоилов. Имахме контакти, не го крия. Сам потърсих разговорите с тях. Имам чудесни отношения и с двамата. Много уважавам Стоилов като треньор, а най-вече и като човек. Много мислих какво да направя. Останах сам със себе си и прецених, че трябва да остана в Италия. Някои ще кажат, този е луд. Аз обаче така прецених, а и не исках отново да местя семейството си. Знаех, че шансът ми да играя постоянно беше Ботев или Виченца. Прецених, че не сега е времето да се върна в България. Искам да пожелая успех на Ботев Пловдив, Сашо Александров и Мъри Стоилов. Дано успеят да стигнат до Лига Европа с помощта и на страхотната си публика. Смятам, че ако играя всеки мач за Виченца, пред мен ще се отворят доста врати. Вече правя втора крачка назад, това е така. Аз търся възможността да се изявявам. Вярвам, че имам качества и искам да ги покажа. Всичко зависи от мен. Трябва да се представя добре в тези шест месеца и ще се върна. Не казвам точно в големия футбол, но в Серия А. Това искам да направя във Виченца. Искам да играя всеки мач, да бъда вътре. Така ще мога да бъда и в националния отбор. Надявам се с този треньор и ако всички играем редовно за клубните си отбори, да успеем да се класираме на голямо първенство. На мнение съм, че мястото на националния ни отбор е на такова събитие", завърши Валери Божинов интервюто си за Гонг.



Виж коментарите (27)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).